Prodaja pametnih mobilnih telefonov Huawei družine Nova zaradi odličnega razmerja med zmogljivostjo in ceno še kar raste. In to kljub prepovedi uporabo operacijskega sistema Android.

Prodaja pametnih mobilnih telefonov Huawei družine Nova zaradi odličnega razmerja med zmogljivostjo in ceno še kar raste. In to kljub prepovedi uporabo operacijskega sistema Android. Prav zaradi tega si lepo prihodnost obeta tudi Nova 11 Pro. Novost je bila nedavno ponujena v prodajo na evropski trg. Za vstopno različico pa je treba odšteti okoli 700 evrov.

Pametni mobilni telefon Huawei Nova 11 Pro ni najzmogljivejši mobilni stroj, a večino uporabnikov pametnih telefonov bi vseeno moral zadovoljiti. Strojna oprema namreč zajema osemjedrni mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 778G, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik kapacitete 256 gigabajtov. Za prikaz slik pa je voljo kakovostni zaslon s 17,2-centimetsko oziroma 6,78-palčno diagonalo, visoko ločljivostjo in frekvenco osveževanja kar 120 sličic na sekundo.

Pri pametnem mobilnem telefonu Huawei Nova 11 Pro je bilo odlično poskrbljeno tudi za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc. Ta ima namreč na voljo glavni digitalni fotoaparati ločljivosti 50 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti 60 milijonov slikovnih točk. Dolgo avtonomijo delovanja pa mu bo zagotavljala baterija kapacitete 4.500 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja Huawei SuperCharge Turbo (100 vatov).

VIR: Huawei