Lokalne volitve, na katerih volimo župana in člane občinskega sveta, imamo vsake štiri leta. V občinah, kjer so ustanovljeni ožji deli, ob tem volimo tudi člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti.


Grosupeljski odmevi

Lokalne volitve, na katerih volimo župana in člane občinskega sveta, imamo vsake štiri leta. V občinah, kjer so ustanovljeni ožji deli, ob tem volimo tudi člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti.

Redne volitve v občinske svete razpiše v mesecu juliju predsednik državnega zbora. Redne volitve županov se opravijo hkrati z rednimi volitvami v občinske svete. Prvi krog lokalnih volitev bo potekal v nedeljo, 20. novembra 2022, drugi krog pa v nedeljo, 4. decembra 2022.
(Vir: https://www.dvk-rs.si/)
 
V skladu z 8. členom Sklepa o obsegu časopisnega prostora v lokalnem časopisu Grosupeljski odmevi v času volilne in referendumske kampanje, ki govori o velikosti namenjenega časopisnega prostora, se za predstavitev programov političnih strank in kandidatov oziroma list kandidatov, ki jih le-te kandidirajo za občinske svetnike, omogoči političnim strankam in listam kandidatov, ki imajo v času volilne kampanje predstavnike v občinskem svetu, največ 2 A4 časopisne strani, ostalim političnim strankam in listam kandidatov oziroma na novo registriranim skupinam občanov brez občinskega svetnika v času volilne kampanje pa 1 A4 stran.
Za predstavitev programov kandidatov, ki kandidirajo za župana, se omogoči vsakemu kandidatu skupaj s političnimi strankami, ki ga podpirajo, 1 A4 stran.  
Vse objave naročniki - politične stranke oz. organizatorji volilne kampanje plačajo po veljavnem ceniku, ki je bil sprejet na občinskem svetu. Na oglas se na vidno mesto napiše naročnika in plačnika oz. ime in naslov pravne osebe, ki naroča in ki plača oglas.
 
Naročniki volilnih prispevkov oblikovano gradivo v PDF obliki oddajo po e-pošti na naslov grosupeljski.odmevi@gmail.com, ali na USB ključku, CD-ju ali drugem primernem digitalnem mediju na sedežu uredništva ali po pošti na naslov uredništva Občina Grosuplje, Grosupeljski odmevi, Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje.
 
Rok za oddajo gradiva je SREDA, 19. oktober 2022.
 
 

PR: Občina Grosuplje