obvestilo

1. NA DAN GLASOVANJA
V nedeljo, 20. novembra 2022, bo glasovanje potekalo na 18 - tih voliščih v občini Grosuplje. Volilec lahko glasuje na volišču, kjer je vpisan v volilni imenik od 7.00 ure do 19.00 ure.

2. PREDČASNO GLASOVANJE
Volivci, ki so na dan glasovanja odsotni, lahko predčasno glasujejo na volišču za predčasno glasovanje na sedežu Občinske volilne komisije – Taborska cesta 2, Grosuplje, pritličje, in sicer v torek 15. 11. 2022, v sredo 16. 11. 2022 in v četrtek 17. 11. 2022 od 7.00 ure do 19.00 ure.

3. GLASOVANJE PO POŠTI
Volivci, ki so v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici, v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo ali invalidi, ki hkrati obvestilu za glasovanje po pošti predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida, lahko na lokalnih volitvah 2022 glasujejo po pošti, če to namero sporočijo Občinski volilni komisiji Občine Grosuplje na naslov Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje najkasneje 10 dni pred dnem glasovanja oz. najkasneje do srede, 09. 11. 2022.  Volivec mora izpolniti tudi obrazec  za glasovanje po pošti  (objavljen na spletni strani Občine Grosuplje), v katerem navede zahtevane podatke ter naslov, na katerega naj mu volilna komisija pošlje volilno gradivo.
Po pošti lahko glasujejo tudi volivci, ki so v izolaciji, pod pogojem, da so v izolaciji najpozneje 5 dni pred dnem glasovanja in da obvestilu oz. izpolnjenem obrazcu  za glasovanje po pošti Občinski volilni komisiji o tem predložijo ustrezno dokazilo (izvid o pozitivnem testu ali SMS sporočilo). Volivci, ki so v izolaciji, lahko glasujejo po pošti, če to sporočijo Občinski volilni komisiji najkasneje 5 dni pred dnem glasovanja oz. vključno do ponedeljka, 14. 11. 2022.

4. GLASOVANJE NA DOMU
Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, kjer so vpisani v volilni imenik, lahko na lokalnih volitvah 2022 glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, pod pogojem, da o tem obvestijo Občinsko volilno komisijo najkasneje 3 dni pred dnem glasovanja oz. najkasneje do srede, 16. 11. 2022, in da obvestilu oz. izpolnjenem obrazcu za glasovanje na domu (objavljen na spletni strani Občine Grosuplje) priložijo ustrezno zdravniško potrdilo. Za zdravniško potrdilo se šteje vsaka pisna potrditev zdravnika (npr. elektronska pošta ali drug pisni oz. elektronski dokument), iz katere izhaja, da se volivec zaradi bolezni ne more zglasiti na volišču.

Na domu na enak način lahko glasujejo tudi volivci, ki so v izolaciji, pod pogojem, da o tem obvestijo Občinsko volilno komisijo najpozneje 3 dni pred dnevom glasovanja oz. najpozneje do srede, 16. 11. 2022, in da obvestilu priložijo ustrezno dokazilo (izvid o pozitivnem testu ali SMS obvestilo o pozitivnem testu).
 
VIR: Občinska volilna komisija Občine Grosuplje