Vrednost gradbenih del po pogodbi znaša 566.591,63 EUR z DDV

Občina Trebnje je za projekt Odvajanje in čiščenje odpadnih voda porečja Krke – Občina Trebnje, ki obsega izgradnjo kanalizacije za območji naselij Odrge in Dolenjega Medvedjega sela (del aglomeracije 6810 Trebnje), z izbranim izvajalcem Kostak d.d. podpisala gradbeno pogodbo, v drugi polovici marca pa je bila izvedena tudi uvedba v delo.
Vrednost gradbenih del po pogodbi znaša 566.591,63 EUR z DDV, operacija pa je sofinancirana s strani Evropske unije, Evropskega kohezijskega sklada, prednostna os 6. »Boljše stanje okolja in biotske raznovrstnosti«, prednostna naložba 6.1. »Vlaganje v vodni sektor za izpolnitev zahtev pravnega reda Unije na področju okolja ter zadovoljitev potreb po naložbah, ki jih opredelijo države članice in ki presegajo te zahteve«, specifični cilj 1. »Zmanjšanje emisij v vode zaradi gradnje infrastrukture za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda«.

Vse občanke in občane vljudno naprošamo za razumevanje in potrpežljivost ob izvedbi del, ki bodo predvidoma zaključena do najkasneje do konca oktobra 2023.

VIR: Občinska uprava Občine Trebnje