Maj se nadaljuje z izjemnimi objavami o Sloveniji. Te so tudi rezultat študijskih potovanj za novinarje, ki jih v sklopu številnih promocijskih aktivnosti izvaja Slovenska turistična organizacija.

Maj se nadaljuje z izjemnimi objavami o Sloveniji. Te so tudi rezultat študijskih potovanj za novinarje, ki jih v sklopu številnih promocijskih aktivnosti izvaja Slovenska turistična organizacija.

Condé Nast Traveller je Bled uvrstil na seznam najlepših manjših mest na svetu, svojo odločitev pa so utemeljili s sledečimi besedami: 

"With its emerald waters, church-dotted islet, views of the Julien Alps, and a 12th-century castle on a hill, you won’t be short on picture-perfect views. (Z jezerom smaragdne barve, otočkom s cerkvijo, impresivnimi pogledi na Julijske Alpe in gradom iz 12. stoletja , ki se bohoti na skalni pečini ob jezeru, vam na Bledu zagotovo ne bo zmanjkalo lepih razgledov.)"


Lonely Planet Slovenijo uvrstil med 7 destinacij, ki jih je vredno obiskati z e-vozilom

Nov vodnik Lonely Planet Electric Vehicle Road Trips Europe je namenjen lastnikom električnih vozil in vsem tistih, ki jih zanima e-mobilnost. Ob izidu novega vodnika so izbrali sedem poti po evropskih državah, ki so idealne za potovanje z električnim avtomobilom. Med njimi je tudi Slovenija, priporočajo pa izlet z obale, mimo Ljubljane do Bled in Bohinja v Julijskih Alpah. 


Najlepši gradovi na svetu

CNN je med najlepše gradove na svetu uvrstil Predjamski grad in ga postavil ob bok najprepoznavnejšim svetovnim gradovom. Svoj izbor so utemeljili takole: 

"What makes this Slovenian castle so special is its astounding location – Predjama is arrayed across a cave mouth beneath a natural rock arch on the side of a sheer cliff. (Posebnost tega gradu je njegova osupljiva lokacija - Predjama se namreč zajeda v naravno skalno pečino)."


TF1: Je to reka ali verižica iz dragih kamnov? 

Slovenijo je spomladi obiskala snemalna ekipa TF1, ki je najbolj gledana TV v Franciji. Pod drobnogled so vzeli dolino Soče, kjer jih je navdušila smaragdna barva reke, kulinarika in neverjetna ponudba aktivnih doživetij na prostem.

VIR: STO