V slovenskih naravnih zdraviliščih smo se odlično pripravili na celo vrsto praznikov, ki se pričenjajo z veliko nočjo, nadaljujejo s prvomajskimi prazniki, ...

V slovenskih naravnih zdraviliščih smo se odlično pripravili na celo vrsto praznikov, ki se pričenjajo z veliko nočjo, nadaljujejo s prvomajskimi prazniki, tu pa je še cela vrsta cerkvenih praznikov, kot so vnebohod, binkošti in telovo, ki se bodo zvrstili do 16. junija in so prvi pravi pokazatelji in napovedi za poletno sezono. V državah, od koder prihaja največ tujih gostov, to so predvsem Avstrija, Nemčija Italija in Hrvaška, in so tudi naši ključni tuji trgi, so to v večini dela prosti dnevi. Gostje pogosto združijo še kak delovni dan v most in si tako zagotovijo več dni za potovanja.  Ob slovenskih gostih, ki bodo v nekaterih termah in zdraviliščih še vedno prevladujoči, pa prav iz teh držav k nam prihaja največ tujih gostov. Tradicionalno bodo prevladovale družine z otroki in pari, zato so prav za njih pripravljeni posebni animacijski in razvedrilni programi. 

Utrinke in informacije o zasedenosti so nam poslali iz večine term in zdravilišč in se nahajajo v nadaljevanju:


TERME DOBRNA  

V času velikonočnih praznikov smo v Termah Dobrna, v vseh nastanitvenih objektih, torej v Hotelu Vita, Vili Higiea, Hotelu Park, Boutique Hotelu Dobrna in apartmajih Spa Suite Dobrna okoli 75 % zasedeni in še vedno beležimo precej povpraševanja. Med gosti, ki bodo pri nas počitnikovali prevladujejo slovenski, sledijo italijanski in nemški gostje. Veliko je zanimanja za bivanje v novih Spa Suite Dobrna apartmajih, ki z lastno turško savno in leseno kadjo s termalno vodo, predstavljajo ekskluzivno Spa doživetje in sprostitev za vso družino.


TERME KRKA

V treh zdraviliških enotah Term Krka se gostom obeta prijeten pomladni oddih – zanje  imamo po dveh letih znova pripravljene ponudbe za aktivne in sproščajoče velikonočne praznične dni, ki jih bomo popestrili z zanimivo lokalno animacijo, gibanjem na prostem, blagodejnimi velneškimi storitvami in tudi zdravo prehrano.  

Tako v Termah Dolenjske Toplice in Termah Šmarješke Toplice kot v Talasu Strunjan bo zasedenost dobra in v skladu s pričakovanji. Še posebej veliko povpraševanj beležimo za naše obmorsko zdravilišče. 
Tudi letos pa bodo najbolj številčni gostje domači – predvsem družine. 


THERMANA

V času velikonočnih praznikov bo zasedenost v naših hotelih preko 90%. Prednjačili bodo italijanski gostje, sledili jim bodo avstrijski in domači slovenski gostje ter ostali. Ker gre za pretežno družinski segment gostov, zanje pripravljamo bogato velikonočno obarvano otroško animacijo. 



SAVA TURIZEM

V času velikonočnih in prvomajskih praznikov je zasedenost v naši skupini Sava Hotels & Resorts (Terme 3000 – Moravske Toplice, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci,) primerljiva z zadnjim predkoronskim letom – 2019; trenutno beležimo za velikonočne praznike preko 80-odstotno zasedenost, ponekod pa celo 90 % in več, za prvomajske pa od 70 do 85-odstotno zasedenost. 

Glede na kratkoročnost rezervacij v zadnjem času pričakujemo še nadaljnjo rast zasedenosti, predvsem za prvomajske praznike

Največ gostov prihaja iz: Slovenije, Avstrije, Nemčije, Italije, Madžarske, Srbije. 


TERME OLIMIA

V Termah Olimia bomo med letošnjimi velikonočnimi prazniki polno zasedeni. V hotelih se polnijo še zadnje sobe, zasedenost je v tem trenutku že več kot 95 %.

Največ gostov bo iz Slovenije, 60 %, sledijo gostje iz Italije, 20 %, 10 % pričakujemo gostov iz Hrvaške, sledijo še avstrijski gostje in drugi. 


TERME PORTOROŽ

V hotelih LifeClass Portorož trenutno beležimo skoraj 90-odstotno zasedenost za obdobje velikonočnih praznikov. Večje število povpraševanj prihaja iz tujih trgov, in sicer kar 87 % iz Italije, Avstrije, Slovaške, Nemčije in Madžarske. Slovenskih gostov bo za to obdobje nekoliko manj, jih pa glede na zadnje napovedi pričakujemo več v obdobju prvomajskih počitnic.
TERME ZREČE

V Termah Zreče bomo v času velikonočnih praznikov gostili največ slovenskih gostov, in sicer 80 %. Med tujci bo največ Italijanov in Avstrijcev. Gostje bodo pri nas bivali v povprečju 3 dni oz. 2 noči. 
 
Glede na to, da so bile namestitvene kapacitete in gostinski obrati v Termah Zreče v primerljivem obdobju leta 2020 v celoti, leta 2021 pa, z izjemo zdravstvene rehabilitacije in priprav vrhunskih športnikov, z odlokom Vlade Republike Slovenije zaprte, zasedenost sicer težko primerjamo, je pa trenutno število nočitev v času velikonočnih praznikov na nivoju leta 2019.  
 
Za velikonočne praznike smo, poleg odlične kulinarike, programov sprostitve in razvajanja, pripravili še pester program animacije tako za otroke kot tudi za odrasle. Program bo vključeval tako tradicionalne elemente, kot so razstava velikonočnih jedi, tradicionalni velikonočni zajtrk, iskanje pisanke, pa tudi kino predstave in ustvarjalne delavnice za otroke, pomladni družinski sprehod, večere plesne glasbe in še marsikaj.
 
Glede na trenutno povpraševanje pričakujemo v naslednjih dneh še nekaj rezervacij v zadnjem hipu.

*****

PR: SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ, g.i.z.