Begunje na Gorenjskem je včeraj obiskal predsednik vlade dr. Robert Golob.


Obisk predsednika vlade


Begunje na Gorenjskem je včeraj obiskal predsednik vlade dr. Robert Golob. Skupaj z ministrom za naravne vire in prostor Urošem Brežanom, poveljnikom Civilne zaščite Slovenije Srečkom Šestanom, poveljnikom civilne zaščite za Gorenjsko Klemenom Šmidom, županom občine Radovljica Cirilom Globočnikom in poveljnikom Civilne zaščite občine Radovljica Janezom Koseljem so si ogledali posledice ujme v tamkajšnji psihiatrični bolnišnici.
Psihiatrična bolnišnica Begunje na Gorenjskem je trenutno zaprta. Vseh 80 bolnikov so premestili v druge bolnišnice ali jih začasno odpustili v domačo oskrbo. Voda je zalila pritlične in kletne prostore, kjer so bili predvsem servisni prostori bolnišnice. Popolnoma so uničene dnevna bolnišnica, urgentna ambulanta, kuhinja in pralnica, prizadeta sta del arhiva in prostor z informacijsko tehnologijo, poplavljena je električna napeljava.
Predsednik vlade je ob svojem obisku obljubil pomoč države in vodstvo bolnišnice napotil na resorno ministrstvo. V gasilskem domu PGD Begunje na Gorenjskem je izrazil velik poklon in zahvalo vsem gasilcem, ki so priskočili na pomoč pri sanaciji poplavljenih prostorov. V treh dneh so pri odpravljanju posledic ujme sodelovali domači in okoliški gasilci, prostovoljci in številni zaposleni v bolnišnici. V petek so pomoč nudili tudi gasilci Gasilske zveze Vrhnika, danes pa pomagajo še gasilci sosednje občine Žirovnica.
Vodstvo zdravstvene ustanove si prizadeva, da bi pogoje za delovanje psihiatrične bolnišnice vzpostavili čim prej.
Fotogalerija