Radovljiško občino sta na povabilo lokalnega odbora Gibanja Svoboda Radovljica danes obiskala ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel in vodja Službe Vlade RS za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic.

Radovljiško občino sta na povabilo lokalnega odbora Gibanja Svoboda Radovljica danes obiskala ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel in vodja Službe Vlade RS za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic. Stanje po lanskih poplavah in sanacijske ukrepe sta si z vladnima predstavnikoma in poslanko Državnega zbora RS mag. Almo Intihar na terenu ogledala tudi župan Ciril Globočnik in predsednica Krajevne skupnosti Begunje Marija Hrovat. Ministrica za zdravje je obiskala Psihiatrično bolnišnico Begunje, državni sekretar za koordinacijo ukrepov in aktivnosti za obnovo po poplavah 2023 pa tudi območja Krpina, Drage in Dobrega Polja. Posledice poplav v Kamni Gorici je predstavil predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti Dušan Beton.

Državni sekretar Boštjan Šefic se je v prostorih Občine Radovljica udeležil še sestanka koordinacije županov Zgornje Gorenjske in se z njimi pogovoril o aktualnih izzivih, povezanih z obnovo po poplavah. Ocenil je, da so se župani v gorenjskih občinah po naravnih nesrečah v lanskem letu dobro in učinkovito odzvali, aktivnosti za sanacijo potekajo dobro, tako da bo po njegovem prepričanju občinska infrastruktura pravočasno in uspešno obnovljena. Na vodotokih še izvajajo intervencijska dela, začenja pa se priprava sanacijskih ukrepov, ki bodo dolgotrajnejši, saj je potrebna celovita sanacija v sodelovanju z Direkcijo za vode.

VIR: Občina Radovljica