Mestno občino Celje je danes obiskala delegacija prijateljskega mesta Šabac, v kateri sta bila župan dr. Aleksandar Pajić in predsednik skupščine Nemanja Pajić. Gostje iz Srbije so se sestali s podžupanom Urošem Lesjakom.

Celje, 3. februar 2023 - Mestno občino Celje je danes obiskala delegacija prijateljskega mesta Šabac, v kateri sta bila župan dr. Aleksandar Pajić in predsednik skupščine Nemanja Pajić. Gostje iz Srbije so se sestali s podžupanom Urošem Lesjakom. Vodstvi partnerskih mest sta izmenjali izkušnje o delovanje obeh občin in se pogovarjali o poglobitvi sodelovanja, predvsem na področju srednjih šol.

Dotaknili sta se tudi sodelovanja na področju kulture, športa in turizma ter pri evropskih razvojnih projektih.
Župan Šabca dr. Aleksandar Pajić se je vpisal v knjigo gostov Mestne občine Celje in povabil župana Mestne občine Celje, da s sodelavci obišče Šabac.
V sklopu obiska si bodo gostje iz Šabca danes na obali ogledali nogometno tekmo med kluboma obeh prijateljskih mest, NK Celje - Mačva. Jutri bo v Celju gostovala ženska košarkarska ekipa Duga iz Šabca, ki se bo v regionalni WABA ligi pomerila z ŽKK Cinkarno Celje.
Mestna občina Celje in Mesto Šabac sta leta 2012 podpisala Listino o prijateljstvu in sodelovanju, s katero sta se zavezala, da si bosta prizadevala za vzpostavitev povezav med mestoma in gradila trdne mostove med ljudmi, mestoma in deželama, ki bodo osnova za morebitno bodoče pobratenje med mestoma.
V preteklih letih sta se vodstvi in delegacije obeh mest večkrat srečali in si izmenjali izkušnje in dobre prakse pri vodenju mest. Delegacija Mestne občine Celje je Šabac nazadnje obiskala leta 2013. Otroci iz Šabca so v preteklih letih na povabilo Celja prihajali tudi na zimsko šolo v naravi na Celjsko kočo.
Služba za odnose z javnostmi in promocijo Mestne občine Celje

VIR: MOC