Konferenca Zlati kamen je vsakoletno srečanje deležnikov s področja lokalne samouprave.

Konferenca Zlati kamen je vsakoletno srečanje deležnikov s področja lokalne samouprave. Tu se srečujejo predstavniki lokalnih skupnosti, gospodarstva in vlade. Dogodek je namenjen vsem, ki vodijo in upravljajo občine in delujejo v javni upravi in javnih ter zasebnih podjetjih, ki sodelujejo in spremljajo razvoj občin. Je edini dogodek, ki je hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen.

Med občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja in jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja, se je uvrstila tudi Občina Grosuplje. Uvrstitev občini prinaša Zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti za leto 2023.

Zlati ISSO certifikat 2023 predstavlja odlikovanje za našo občino. Izkazuje izjemno kakovost življenja v naši občini ter uravnoteženo stopnjo razvoja.
Izhodišče za podelitev certifikata je Indeks ISSO, ki je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini. Meri doseženo stopnjo razvitosti občine.

Jana Roštan

VIR: Občina Grosuplje