Tokrat predstavljamo uspešno pridobljena evropska in državna sredstva Občine Črnomelj

Tokrat predstavljamo uspešno pridobljena evropska in državna sredstva Občine Črnomelj v zadnjih petih letih na področju okolja in prostora, ki zajema vodovode, občinske prostorske načrte, občinske podrobne prostorske načrte, meteorno in fekalno kanalizacijo, odpadke in telekomunikacijo. Z uspešno prijavljenimi sredstvi je Občina pridobila dobrih 1,8 milijona evrov evropskih in državnih sredstev, v prijavljene projekte pa je sama vložila še slabih 1,8 milijona evrov. 
 
Med največje projekte zagotovo sodi lani zaključen projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Kolpe, v okviru katerega je Občina dogradila kanalizacijsko omrežje na enajstih delih Črnomlja in s tem omogočila priključitev na kanalizacijsko omrežje več kot 200 objektom oziroma več kot 600 prebivalcem. Območja gradnje so bila Ulica Na bregu, Pod mestnim jedrom, Ulica Pod gozdom, Nova Loka, Ulica Danila Bučarja, Ulica heroja Jožeta Mihelčiča, Grajska cesta, Ulica pri stadionu, Ulica Pri mostu, Čopova ulica, Marentičeva ulica, Ulica Marjana Kozine, del območja Majer, območje zazidalnega načrta Drage, Semiška cesta in spodnji del Ločke ceste.
 
»Zaključen projekt je bistveno prispeval k večji zaščiti rek Lahinje in Dobličice pred komunalnimi odpadnimi vodami.  Posebej me veseli, da smo velik delež sredstev za izpeljavo projekta pridobili iz evropskih in državnih sredstev, žal pa smo za sofinanciranje projektov lahko prijavili le s kanalizacijo za naselje, ki ima več kot 2.000 prebivalcev. V naši občini v to kategorijo spada le Črnomelj. Želimo si čim več razpisov na okoljsko-infrastrukturnem področju, na katerih bi lahko pridobili denar tudi za manjše kraje, kajti zavedamo se, da je najpomembnejše imeti osnovno infrastrukturo, nato pa lahko delamo naprej tudi na vseh drugih področjih,« poudarja župan občine Črnomelj Andrej Kavšek.

PR - Občina Črnomelj