Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol bo turistične delavce sprejel v sredo, 27. septembra 2023, ob 17. uri v Vili Bianci. Sprejem že tradicionalno organiziramo ob svetovnem dnevu turizma.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol bo turistične delavce sprejel v sredo, 27. septembra 2023, ob 17. uri v Vili Bianci. Sprejem že tradicionalno organiziramo ob svetovnem dnevu turizma. Šaleška dolina je na izjemni prelomnici, ki odpira številne možnosti za razvoj turizma, kulinarike in nastanitvenih kapacitet. Kot družinam prijazna destinacija sledimo sodobnim trendom na področju turistične ponudbe, kar se odraža v številnih edinstvenih turističnih produktih in prejetih nagradah.
 
Letošnja tema svetovnega dneva turizma, ki ga obeležujemo 27. septembra, je Turizem in zelene naložbe, s katerim želi Svetovna turistična organizacija poudariti pomen naložb in inovativnih rešitev, ki ustvarjajo nove priložnosti za ljudi, spodbujajo trajnostni razvoj in pripomorejo k blaginji. Župan Peter Dermol se želi s sprejemom zahvaliti turističnim delavcem za njihov izjemen doprinos k prepoznavnosti Velenja. Ponosni smo, da se je Velenje utrdilo na turističnem zemljevidu Slovenije in tudi Evrope. Naša prizadevanja so prepoznana tudi na državnem nivoju, saj smo nosilec številnih nagrad. Svetovni dan turizma bomo v Šaleški dolini obeležili z brezplačnim zelenim vodenim ogledom mestnega središča, ki se bo v sredo, 27. septembra, začel ob 16. uri pri spomeniku Nestla Žganka na Titovem trgu. Poleg vseh zanimivosti vam bo vodnik povedal, zakaj je zgodba Šaleške doline zelena. Več informacij lahko dobite na Zavodu za turizem Šaleške doline (tel. št. 03 8961 715 ali e-mail turizem@velenje.si).
 
V Mestni občini Velenje poseben poudarek namenjamo trajnostnim prizadevanjem in objezerskemu turizmu. Mestna občina Velenje je vključena v Misijo 100 podnebno nevtralnih mest in bo v naslednjem letu ambasador Zelenega lista. Ponosni smo, da je Velenje pridobilo znak Slovenia Green Destination GOLD, Mladinski hotel Velenje pa znak Slovenia Green Acommodation. Šaleška dolina je edina destinacija v Sloveniji, ki je razvila tri edinstvena turistična doživetja, ki nosijo znak kakovosti Slovenia Unique Experience – Velenje Underground, Skrivnosti potopljenih vasi in Polet v usnjarno Evrope. V lanskem letu je produkt Skrivnosti potopljenih vasi pridobil poleg znaka Slovenia Unique Experience tudi mednarodno nagradno BIG SEE TOURISM DESIGN AWARDS. Zavod za turizem Šaleške doline organizira številne trajnostne dogodke, Promenado okusov so letos organizirali po sistemu ZERO WASTE. Tudi zaradi teh znakov je Šaleška dolina vedno bolj prepoznavna ne samo v Sloveniji, temveč tudi v tujini.
 
Velenje je letos v sklopu natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2023 ponovno osvojilo 1. mesto v spletnem glasovanju NAJ lepše in NAJ gostoljubno večje mesto v Sloveniji in s tem smo osvojili naziv »ljubljenec ljudskih src«. Ponosni smo, da je Velenjska plaža, ki je bila že petkrat zapored razglašena za najboljše naravno kopališče, najbolj obiskana turistična točka na destinaciji in predstavlja enega največkrat omenjenih razvojnih potencialov premogovne regije v prehodu. Mestna občina Velenje bo tudi v prihodnje vlagala v turistično infrastrukturo in njen nadaljnji razvoj, saj bomo približno pol milijona evrov namenili za turistično infrastrukturo – nova urbana oprema, dostop za gibalno in senzorno ovirane, digitalizacija ponudbe, novo 5* doživetje ipd., in tako izboljšali možnosti za aktivno preživljanje časa na Velenjski plaži.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje