Napovednik dogodkov iz Žalca

Otroško pustno rajanje z Alenko Kolman
Na pustni torek, 1. marca 2022, ob 16. uri vabljene vse maske, male in velike, na otroško pustno rajanje z Alenko Kolman v Domu II. slovenskega tabora Žalec. Z nami bo tudi dinozaver Dino in kurenti.Vstop prost, obvezen prevzem vstopnic v TIC-u Žalec (rezervacij ne sprejemamo),število vstopnic je omejeno.

Počitniška potepanja
Bližnja okolica je idealna za raziskovanje med zimskimi počitnicami.K obisku vabi čarobna Jama Pekel z ogledoma ob 11. in 13. uri vse do 4. marca 2022.Zanimiv je tudi ogled Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, kjer lahko družine med počitnicami koristijo 15 % popust na redne cene vstopnic. Prijazno vabljeni!

Javno vodenje po razstavi
Vabimo vas na vodeni ogled po aktualni razstavi Vztrajnostni moment upora,ki bo v četrtek, 3. marca 2022, ob 18. uri v Savinovem likovnem salonu Žalec.Po razstavi vas bosta vodila gostujoča umetnika Vesna Bukovec in Janez Zalaznik. Vstop je prost. Razstavo si lahko ogledate tudi  med tednom od 10. do 17. ure, ob sobotah med 10. in 13. urovse do 5. marca 2022.

ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke
Nataša Barbara Gračner, Mojca Funkl, Desa Muck, Saša Pavlin Stošić in Vesna Pernarčič v intimni kolekciji zgodb tudi na odru Doma II. slovenskega tabora Žalec, v soboto, 5. marca 2022, ob 19. uri. Nepozaben tekst sester Ephron, v režiji Tijane Zinajić in izvedbi odličnih slovenskih igralkje prava izbira za prihajajoči praznik.Priskrbite si svojo vstopnico v TIC-u Žalec ali po spletu.

Hamo in Rudi Bučar
Koncert ob dnevu žena dveh priljubljenih slovenskih glasbenikov bo gotovo nepozabno doživetje.Torek, 8. marca 2022, ob 19. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec.Zaradi sprostitve ukrepov so na voljo še dodatne vstopnice. Pokličite v TIC Žalec ali si jo priskrbite po spletu.

Mali otroci, veliki problemi
Je uvertura v starševstvo res preprosta in težavnost tega poklica zraste šele z leti? S temi in podobnimi vprašanji se bosta v stand up predstavi ukvarjala mlada očka Uroš Kuzman in Aleš Novak.Sobota, 12. marca 2022, ob 20. uri v Domu II. slovenskega tabora ŽalecVstopnice: TIC Žalec ali po spletu.

Neli in Karmen Zidar Kos
Vabljeni na 3. koncert cikla citrarske glasbe v sezoni 2021/2022, na katerem bosta nastopili citrarki, sestri Neli in Karmen Zidar Kos.Koncert bo v nedeljo, 13. marca 2022, ob 17. uri v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec.Vstopnice: TIC Žalec ali po spletu.

TeslaZ
animiva glasbeno-gledališka predstava v izvedbi Janeza Dovča, ki s pomočjo glasbe, poskusov, biografskih odlomkov in citatov dostopno predstavi svet Nikole Tesla.Torek, 15. marca 2022, ob 18. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec.Prodaja vstopnic: TIC Žalec ali po spletu.

Aljoša Bagola: Kako biti v redu
Slovenski kreativni direktor desetletja, avtor knjižnih uspešnic in Fatalni moški 2021 na naš oder prihaja z najbolj priljubljenim motivacijskim predavanjem Kako biti v redu.Sobota, 19. marca 2022, ob 20. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec.Vstopnice: TIC Žalec ali po spletu.

Striptiz z Matjažem Javšnikom
V Žalec prihaja legendarni komik, mojster smeha in eden najbolj priljubljenih slovenskih lovcev –s komedijo za vse generacije Striptiz, ki jo je videlo že več kot 150.000 gledalcev.Nasmejte se tudi vi v petek, 25. marca 2022, ob 19.30 v Domu II. slovenskega tabora Žalec.Vstopnice: TIC Žalec ali po spletu.

Koncert Mediteranskih pesmi
Na prijeten večer s pridihom morja vas vabijo citrarka Tanja Zajc Zupan, Klapa Histri s Hrvaške,pevca Teja Saksida in Klemen Torkar, klaviaturist Tadej Vasle in voditeljica Ana Zupan.Prisluhnite jim v soboto, 26. marca 2022, ob 18. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec.Vstopnice: TIC Žalec ali po spletu.

Pesniška nagrada Fanny Hausmann in vabilo k sodelovanju v novi številki revije Vpogled
ZKŠT Žalec razpisuje pesniško nagrado Fanny Haussmann, imenovano po prvi slovenski pesnici,za ciklus pesmi s poljubno tematiko. Več o razpisu preberete tu! Ustvarjalce pisane besede vabimo, da s svojimi prispevki oblikujejonovo številko revije za književnost in kulturo Vpogled.

Napovedujemo … 
V petek, 1. aprila 2022,
ponovno odpiramo Fontano piv Zeleno zlato. V sedmi sezoni delovanja vas od aprila do konca oktobra prijazno vabimo, da nas obiščete.

Obiskovalce naprošamo, da ob obisku dosledno upoštevajo veljavna priporočilaza zmanjšanje tveganja širjenja virusa.


PR -
ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec,