Peta generacija modela MINI Cooper je simbol preprostosti v svoji najboljši karizmatični podobi. Proporci, značilni za znamko, spominjajo na zgodovino znamke MINI in skupaj s presenetljivo sprednjo ledvičko dajejo novemu modelu značilen obraz. Notranjost navdušuje z minimalistično zasnovo, digitalnimi inovacijami in poglobljeno uporabniško izkušnjo.

Peta generacija modela MINI Cooper je simbol preprostosti v svoji najboljši karizmatični podobi. Proporci, značilni za znamko, spominjajo na zgodovino znamke MINI in skupaj s presenetljivo sprednjo ledvičko dajejo novemu modelu značilen obraz. Notranjost navdušuje z minimalistično zasnovo, digitalnimi inovacijami in poglobljeno uporabniško izkušnjo.

 
Notranjost se osredotoča na tipične značilnosti za MINI, minimalistično zasnovo in nove materiale.
Tehnične inovacije, npr. operacijski sistem MINI 9, nove MINI Experience Modes in širok razpon digitalnih funkcij ustvarijo vživeto uporabniško izkušnjo.

Dve zmogljivi pogonski različici.
Z močjo 150 kW/204 KM štirivaljni motor MINI Cooper S (kombinirana poraba goriva: 6,7 — 6,1 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 150 — 138 g/km po WLTP) pospeši od 0 do 100 km/h v 6,6 sekunde z maksimalnim navorom 300 Nm.
Trivaljni motor MINI Cooper C s 115 kW/156 KM (kombinirana poraba goriva: 6,5 — 5,9 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 146 — 133 g/km po WLTP) doseže navor 230 Nm in pospeši vozilo od 0 do 100 km/h v 7,7 sekunde.
MINI Cooper je opremljen s sistemom vzmetenja in amortizacije, ki je bil zasnovan za okretno krmiljenje. Tipičen precizen MINI volan skupaj z močnimi zavorami zagotavlja velik užitek v vožnji, varnost in udobje. 

Zunanjost: kultni značaj se ohranja.
S puristično zasnovo in kompaktno silhueto je MINI Cooper poosebitev osnovne ideje te znamke: maksimalen užitek v vožnji z minimalnim vplivom na okolje. Sodobni minimalizem nove zasnove se odraža na jasnih površinah telesa vozila. Kratki previsi in kratek pokrov motorja v nasprotju z dolgo medosno razdaljo dajejo avtomobilu tipična MINI sorazmerja.
V sprednjem delu nova osmerokotna ledvička s svojimi filigranskimi obrisi še bolj poudarja značilen obraz MINI Cooperja. Radarski senzor, ki je najmanjši v skupini BMW do sedaj, se nahaja na vodoravni prečki med dovodi zraka. Skupno 12 ultrazvočnih senzorjev v MINI Cooper podpirajo sisteme za pomoč vozniku in povečujejo varnost pri vožnji. Vodoravne dnevne LED luči še poudarjajo novi videz v standardni nastavitvi. Vpadljiv videz je dodatno izboljšan s tremi izbirnimi svetlobnimi podpisi za dnevne luči MINI LED-žarometov in na novo zasnovane matrične zadnje luči. Vsi trije izbirni svetlobni podpisi se začnejo in končajo s posebej zasnovano animacijo za dobrodošlico in slovo. 

Notranjost: klasična, inovativna, MINI.
Za elegantno in minimalistično notranjo zasnovo MINI Cooperja je bil navdih klasični Mini. Novi volan, okrogli prikaz OLED in tipična MINI preklopna vrstica, ter tekstilna armaturna plošča v dveh odtenkih ustvarjajo občutek prostornosti v kabini. Jasne linije so značilne za sodobno notranjost, v kateri ni pomanjkanja prostora. Panoramska steklena streha tudi prispeva k svetlemu in prijaznemu vzdušju. Z zlaganjem zadnjega sedeža, ki je deljiv v razmerju 60:40, se lahko prtljažnik fleksibilno poveča z 210 litrov na 800 litrov prostornine.
Najpomembnejše vozne funkcije (parkirna zavora, prestavna ročica, tipka za vžig/izklop, preklapljanje med načini Experience Modes, upravljanje zvoka) so dostopne neposredno prek značilne preklopne vrstice. Prestavna ročica v sredinski konzoli se umakne novi polici za brezžično polnjenje (Wireless Charging Shelf 2.0). Tu se lahko odložijo in polnijo pametni telefoni. 
MINI Interaction Unit je bila pomaknjena bliže vozniku v kabini MINI Cooperja. Premer tankega OLED-zaslona z visoko resolucijo in visokokakovostnim steklenim robom je 240 mm. Logika njegovega delovanja je podobna kot pri pametnem telefonu in uporabljate ga lahko intuitivno na dotik.
Pomembne informacije v zvezi z vozilom, kot sta hitrost in poraba goriva, so prikazane na vrhu zaslona. Na glavnem meniju so funkcije razporejene vodoravno kot gradniki (widgets) in lahko jih izberete s podrsanjem in dotikom. V spodnjem delu OLED-zaslona lahko kadarkoli neposredno izberete enote Navigacija, Telefon in Klimatizacija. 

Digitalne inovacije za vživeto uporabniško izkušnjo.
V okviru izbirnih MINI Experience Modes dve projektorski enoti projicirata razne svetlobne grafike na armaturno ploščo. Kombinacija vizualne zasnove, ambientalne razsvetljave in akustične zasnove spremeni videz kabine in odpre nove možnosti za individualizacijo MINI Cooperja.
Vsak način (Mode) ima svojo dinamično ozadje in voznik lahko izbira med njimi po lastnih preferencah. V osebnem načinu se lahko osebna fotografija prek MINI aplikacije nastavi kot ozadje prikaza. Prevladujoče barve fotografije se potem projicirajo še na tekstilne površine armaturne plošče in vratnih plošč kot svetlobna grafika.
  
Varni med vožnjo, sproščeni na cilju.
Novi MINI Cooper nudi mnoge sisteme za pomoč vozniku, za varen in udoben užitek v vožnji. Del standardne opreme je funkcija Safe Exit, ki nadzoruje območje okoli parkiranega vozila in opozori druge na cesti, ki se približujejo vozilu, preden odprete vrata. Ta funkcija ne zakasni samo odklepanja vrat, temveč tudi uporablja svetlobne signale na zunanji strani vozila, da opozori na možnost trka. 
Med vožnjo paket MINI Navigation kot opcija nudi podporo s 3D-vizualizacijo in funkcijo Augmented View, prikazuje trenutno prometno situacijo, podaja informacije o možnostih za parkiranje, vključno z možnostmi digitalnega plačila, in še veliko več. Funkcije za pomoč vozniku na osnovi kamer in radarja povečujejo varnost tako, da pomagajo pri zavijanju in ostajanju na voznem pasu v okviru celostnega paketa Driving Assistant Plus. Avtomatičen nadzor hitrosti in razdalje do drugih vozil naredi vožnjo po mestu še bolj udobno.
Da aktivirate inteligentnega osebnega asistenta MINI (MINI IPA) na OLED-zaslonu, preprosto recite »Hej, MINI«. Nato se pojavi 3D-vizualizacija v obliki avatarja »avta« ali pa digitalni MINI prijatelj »Spike«. Ko komunicira z MINI IPA, lahko voznik s svojim glasom upravlja veliko število funkcij, kot so navigacija, telefon, zabavne vsebine in drugo.
Inovativna funkcija MINI Digital Key Plus prek aplikacije MINI spremeni pametni telefon v ključ avtomobila. Animacija sprednjih in zadnjih luči za dobrodošlico se začne, ko se voznik približa na manj kot tri metre; vrata se odklenejo, ko se voznik približa na manj kot en meter in pol. To prikladno funkcijo vozila lahko digitalno prenesete na druge uporabnike, vključno z njihovimi osebnimi nastavitvami vozila.

Štirje paketi barv in notranjih oblog za individualen videz.
Nove variante Essential, Classic, Favoured in JCW nudijo širok razpon možnosti individualizacije. Odvisno od paketa opreme sta novi MINI Cooper C in MINI Cooper S na voljo v različnih barvah in z različnimi notranjimi oblogami. 
Zunanje barve lahko kombinirate z eno izmed štirih barv strehe in ustvarite raznorazne kontraste. Ekskluzivna opcija v kombinaciji s paketom Favoured Trim je Spray-Tech zasnova vpadljive večbarvne strehe (Multitone Roof). S tem ustvarite prelivanje treh barv. Nove aerodinamično optimalne oblike so na voljo za 16-palčna do 18-palčna aluminijeva platišča

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Cooper S (kombinirana poraba goriva po WLTP: 6,7 - 6,1 l/100 km; kombinirane emisije CO2 po WLTP: 150 - 138 g/km 
MINI Cooper C (kombinirana poraba po WLTP: 6,5 - 5,9 l/100 km; kombinirane emisije CO2 po WLTP: 146 - 133 g/km 

VIR: BMW Slovenija