Pri Fordu smo se razveselili novega malega dostavnika - Forda Transit Courier.

Pri Fordu smo se razveselili novega malega dostavnika - Forda Transit Courier.

Transit Courier je popolnoma prenovljen – s ciljem na večji in še bolj prilagodljiv tovorni prostor, ki je zdaj kar 25% večji od predhodnika, v njem pa lahko prevažate kar 2 evropaleti. Izboljšana je tudi nosilnost.

Zaradi drznega in privlačnega oblikovanja je Transit Courier zaželen in privlačen dostavnik.  Je tudi prvi dostavnik, ki mu je neodvisna organizacija Euro NCAP podelila platinasto nagrado za varnost v skladu z najnovejšimi preskusnimi standardi.

Proizvodnja novega Transita Courier z bencinskim in dizelskim pogonskim sklopom poteka v tovarni Ford Otosan v Craiovi v Romuniji, ki jo je Ford prenovil z naložbo v višini 490 milijonov evrov. Paleto modelov Courierja bo dopolnil električni E-Transit Courier, ki ga bo možno naročiti predvidoma konec leta.

Kupci lahko zdaj izbirajo med modelom s standardno nosilnostjo in različico s povečano nosilnostjo (za doplačilo), ki je opremljena z dvostopenjskimi vzmetmi in omogoča največjo bruto nosilnost do 854 kg – kar je za dve tretjini več v primerjavi s predhodnikom. Pri vseh različicah je največja vlečna masa 1100 kg.

Vsi furgoni so serijsko opremljeni s 180-stopinjskim odpiranjem zadnjih tovornih vrat in šestimi pritrdilnimi točkami na tleh. Za učinkovitejšo uporabo tovornega prostora so uporabnikom na voljo osvetlitev tovornega prostora s svetili LED, gumijaste ali lesene talne obloge in vodila sredi stranic za pritrjevanje in shranjevanje tovora.

Izvedite več o novem dostavniku Transit Courier in preberite celoten članek (www.revija-tranzit.si ).


VIR: Ford