napovednik


Neža Knez, Za-nič, 2016Ko se zbudim, bom naredil_aSpletna projekcija
16. 11.–16. 12. 2022Avtorice_ja: Ana Sluga, Damijan Kracina, Danilo Milovanović, Nataša Prosenc Stearns, Neža Knez, Vesna Bukovec
Kuratorki: Ana Likar, Lara Plavčak
____________

Kuriran program videev iz arhiva Postaja DIVA poskuša nakazati nekatere vidike dela in položaja umetnice_ka kot delavke_ca znotraj umetnostnega sistema, vpete_ga v sodobni kapitalizem. Izbor vzporeja naravo z urbanim v kontekstu današnje družbe, ki jo zaznamujejo hiter tempo, zahteva po produkciji in tržni naravnanosti na vseh področjih življenja.

Kuriran videoprogram je nastal ob samostojni razstavi Ane Likar Slika 1.1 (na videz kot dnevna svetloba), ki je v Centru urbane kulture Kino Šiška na ogled še do 18. novembra.

VEČ
____________

Produkcija: SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo

Videografija iz prizorov solo nastopa Marka Košnika Hanibal gre čez Alpe (Hannibal is crossing the Alps), za otvoritev mednarodnega kongresa estetike v CD Ljubljana (1998), v katerem je avtor preko analize svojega glasu ob prebiranju dnevnika Srečka Kosovela v živo dekonstruiral potekajoči program CNN in Dnevnik televizije Slovenija.Video večer s Postajo DIVA:
Marko Košnik
Predavanje s prikazi videodokumentov
Torek, 22. 11. 2022, 19.00
Galerija Photon, Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana
____________

Na tokratnem Video večeru gostimo polimedijskega umetnika Marka Košnika. V predavanju s prikazi videodokumentov bo primerjal konceptualne, tehnološke in kontekstualne spremembe v uporabi in razumevanju gibljivih slik v obdobju štirih desetletjih svojega umetniškega delovanja.

VEČ
____________

Produkcija: SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA, Galerija Photon
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo

OJOBOCA, Njeno ime je bilo Evropa (Her Name Was Europa), 2020Kino integral / V-F-X Ljubljana predstavljaNjeno ime je bilo EvropaProjekcija in pogovor
Sreda, 23. 11. 2022, 21.00
Slovenska kinoteka, Miklošičeva cesta 28, Ljubljana
Vstopnice: 4,4 € (Kinopolis 2,2 €)
____________

V Ljubljano prihajata berlinska umetnika Anja Dornieden in Juan David González Monroy (OJOBOCA). Predstavila bosta večkrat nagrajeni eksperimentalni dokumentarec, posnet na 16-mm trak, Njeno ime je bilo Evropa, ki v poskusu obuditve mitološkega bitja med fikcijo in znanostjo predstavlja nič manj mitološko idejo Evrope. Pred tem pa si bomo ogledali Entuziazem, kratki film o želji videti mačko, posnet na 35-mm trak. Oba filma filma bosta predvajana v izvirnih formatih.

Projekciji sledi pogovor z avtorico in avtorjem v angleškem jeziku.

VEČ
____________

Produkcija: SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA Partner: Slovenska kinoteka Podpora: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo, Oddelka za kulturo in Evropo Berlinskega senataO B V E Š Č A M O
Nevidni orkester potujočega kina Bridka Bebiča:
Od kovača do knapa
Kinokoncert, spremljevalni program 33. Liffa
18. 11. 2022, 20.00
Klub CD, Cankarjev dom, Ljubljana

Bratko Bibič, harmonika, glas; Tea Vidmar, glas; Ana Kravanja, violina, glas; Marina Džukljev, klavir; Eduardo Raon, harfa, elektronika; Samo Kutin, različni inštrumenti; Vid Drašler, bobni

Posadka Potujočega kina Bridka Bebiča je ustvarila avdiovizualni kalejdoskop odlomkov in fragmentov iz petih sodobnoplesnih zvočnih filmov, nastalih po zamislih koreografa in plesalca Iztoka Kovača.

VEČ
____________
Projekt sta v letu 2018 soproducirala Zavod Alcedo in Zavod EN-KNAP v sodelovanju s Slovensko kinoteko ter s podporo SCCA-Ljubljana.
Foto: Nada Žgank
Nocturnalities:
Bargaining Beyond Rest
Celonočne umetniškoraziskovalne aktivnosti – od mraka do zore
19. 11. 2022, 18.00–6.00
Galerija Škuc, Ljubljana

Dogodek je oblikovala in bo (v angleščini) moderirala Andrea Knezović v sodelovanju s kuratorko Tio Čiček.
Dogodek je del razstave Delo v nastajanju. Razmišljanja o skupnostih onkraj kapitalizma (10. 11.-8. 12. 2022, sodelujejo: Vesna Bukovec, Tia Čiček, Ana Čigon, Andrea Knezović).

VEČ
____________
Produkcija: Galerija Škuc
Partner: SCCA-Ljubljana

VIR: SCCA-Ljubljana