Prihaja nova sezona priljubljenega kviza Joker, ki bo od 26. februarja dalje vsako soboto ob 20. uri na TV SLO 1 skrbel za napete, drzne in izzivov polne večere.

Nova sezona Jokerja od 26. februarja naprej


Prihaja nova sezona priljubljenega kviza Joker, ki bo od 26. februarja dalje vsako soboto ob 20. uri na TV SLO 1 skrbel za napete, drzne in izzivov polne večere.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
14. februar 2022 ob 10:12
Televizija Slovenija

Joker bo tudi to pomlad na sporedu vsako soboto ob 20. uri na TV SLO 1. Foto: RTV SLO/Urh Pirc



Že četrto leto vas ob sobotnih večerih skozi kviz Joker popelje voditelj Mario Galunič. Foto: Adrian Pregelj



V novi sezoni kviza Joker boste spremljali nove zanimive tekmovalce, ki se bodo skozi uro razburljivega in napetega kviza podajali na pot do glavne nagrade. Prva tekmovalka bo Natalija Žalec. Foto: RTV SLO/Urh Pirc



Natalijin sotekmovalec bo brat dr. Bojan Žalec. Foto: RTV SLO/Urh Pirc


»Ekipa kviza Joker zares nestrpno pričakuje novo sezono, že sedmo po vrsti. Prva snemanja so že za nami in moram reči, da se Jokerja nikoli ne naveličam. Vsak kandidat prinese v oddajo svojo energijo in vedno znova sem vznemirjen. Prav neverjeten je ta občutek po več kot sto oddajah, a se vedno zgodi. Upam, da uspemo to vznemirjenje prenesti tudi skozi ekrane do naših gledalcev. Nikoli nisem pričakoval, da me bo kvizovska strast tako močno zagrabila, najbrž zato, ker me močno zanimajo zgodbe in življenja mojih tekmovalcev, po drugi strani pa zato, ker sem sam silno radoveden in lačen znanja. Oboje dobim v oddaji, ki jo vodim in urejam z največjim veseljem,« je pred začetkom nove sezone povedal voditelj kviza Mario Galunič.

Kviz Joker je na sporedu že četrto leto. V šestih sezonah smo skupno predvajali že skoraj 120 oddaj in v njih gostili več kot 130 tekmovalcev. Glavno nagrado 20.000 evrov so do sedaj prejeli štirje tekmovalci, nazadnje jo je prejel Zvonko Raušl iz Miklavža na Dravskem polju oktobra lani. V novi, že sedmi sezoni se bo v boj za glavno nagrado podalo 14 tekmovalcev.

V prvi oddaji nove sezone se bo v kvizu Joker preizkusila andragoginja Natalija Žalec iz Ljubljane. Ljubiteljica nordijske hoje in lastnica dveh psov zase pravi, da je zelo ognjevita. Rada tudi kuha, še posebej slaščice, navdušuje se tudi nad zelišči. Ko bo imela čas, bo napisala knjigo za otroke. Njena super pomoč bo brat, priznani filozof, dr. Bojan Žalec.

Joker nagrajuje tudi vas!
Kviz Joker tudi v pomladni sezoni predstavlja spletni kviz Joker doma, kjer lahko gledalci hkrati s tekmovalcem odgovarjate na vprašanja, zastavljena v kvizu. Najhitrejših in najboljših pet bo nagrajenih. Prav tako pa bo nagrade prejelo tudi pet srečnežev, ki jih bomo izžrebali takoj po predvajanju oddaje. Joker je tako prvi televizijski kviz pri nas, ki omogoča tovrstno sodelovanje.


Zvonko Raušl je zadnji tekmovalec, ki je v Jokerju osvojil glavno nagrado – 20.000 €. Foto: RTV SLO/Jan Pintar


Adrenalin, strategija, znanje in sreča
Joker je televizijski kviz znanja, ki ga spremljajo pogum, strategija in sreča. Ni pomembno, ali tekmovalec pozna odgovore na vsa vprašanja, pomembno je, kako uporablja jokerje. V kvizu mora tekmovalec odgovoriti na 12 vprašanj, pri vsakem ima na voljo štiri možne odgovore, a samo en odgovor je pravilen. Nujno je, da tekmovalec odgovori na vsa vprašanja in šele po zadnjem, dvanajstem vprašanju, dobi nagrado. Na zadnje vprašanje mu sicer ni treba odgovoriti in lahko odstopi, če sprejme kazen za ta korak (padec na denarni lestvici).

Za pomoč ima tekmovalec na voljo sedem jokerjev. Vsak joker mu omogoča, da odstrani enega od nepravilnih odgovorov. Po vsakem pravilnem odgovoru se tekmovalec povzpne za eno stopnico na denarni lestvici, ki je sestavljena takole: 0 €, 200 €, 500 €, 1.000 €, 3.000 €, 7.000 € in 20.000 €. Seveda ima tekmovalec na voljo tudi pomoč sotekmovalca, tako pri zbiranju novih jokerjev v bonus igri, kot pri odgovorih na navadna vprašanja. Takrat postane sotekmovalec super joker.

Jesenska sezona kviza Joker je prinesla nekaj sprememb v pravilih, ki ostajajo v veljavi, tekmovalci so bili nad njimi navdušeni. Tekmovalec lahko nekoliko bolj svobodno odloča, kako bo izkoristil pomoč sotekmovalca. Še vedno velja, da mora sotekmovalec odgovarjati na vprašanja v prvem bonus jokerju, kar dvakrat pa lahko kot super joker pomaga pri iskanju odgovora pri navadnih vprašanjih. Toda pozor, tekmovalec lahko enega super jokerja vnovči v drugem bonus krogu. Pravila le-tega pa so se spremenila, da je tekma še bolj napeta. Tekmovalec ima namreč 90 sekund časa, da odgovori na čim več hitrih vprašanj brez ponujenih odgovorov. Pridobi lahko kar štiri nove jokerje.

In še ena radodarna novost. Ko tekmovalec pravilno odgovoril na vprašanje za 20.000 evrov in je v tem trenutku na najvišji stopnički, je za to tudi nagrajen – dobi zlatega jokerja. To je dodatna denarna nagrada, ki ostane pri tekmovalcu ne glede na razplet kviza. To se lahko zgodi tudi štirikrat v eni oddaji, redke so oddaje, kjer tekmovalec nima te sreče.