Sinoči so gledalci v Mariboxu z bučnim aplavzom nagradili ekipo novega slovenskega filma GEPACK, ki je celovečerni prvenec Žige Kukoviča, mladega režiserja, ki s svojimi vsebinami navdušuje na Tik Toku in Youtubu.

(Maribor, 28. januar 2024) Sinoči so gledalci v Mariboxu z bučnim aplavzom nagradili ekipo novega slovenskega filma GEPACK, ki je celovečerni prvenec Žige Kukoviča, mladega režiserja, ki s svojimi vsebinami navdušuje na Tik Toku in Youtubu. Film so ustvarjalci posneli brez proračuna, skupaj z ekipo mladih in talentiranih igralcev, s svojimi izkušnjami pa jim je pomagal Matjaž Javšnik. 

V dveh razprodanih dvoranah je bilo slišati glasen smeh, po koncu projekcije pa bučen aplaz, s katerim so gledalci pozdravili ekipo filma GEPACK. S svojo podporo pri pisanju scenarija in produkciji filma je sodeloval tudi uveljavljeni igralec in komik Matjaž Javšnik, ki se v filmu pojavi v eni od stranskih vlog. 

“Prvič smo se srečali, ko so imeli le idejo za film. Mislil sem si, da tako ali tako nimajo pojma kako se da film naredit. Ko so se želeli srečati, sem jim povedal da nisem v Ljubljani ampak v Kranjski Gori, pa so rekli da pridejo tja. Pri vsakem filmu je osnova za film želja in to so zagotovo pokazali. In takoj sem prepoznal, da imajo v sebi tisto nekaj več,” je mlado entuziastično ekipo pohvalil Javšnik

“V bistvu na začetku sploh nisem vedel v kaj se spuščam in zahvalil bi se Matjažu Javšniku, ki je bil eden redkih, če ne celo edini od stare garde, ki me je vzel pod svoje okrilje in eden izmed ljudi od katerih sem se naučil vse kar vem o filmu. Zato Matjaž, najlepša hvala še enkrat. Želel bi še povedati, da smo film res delali z dušo in srcem,”  je po mariborski premieri povedal režiser Žiga Kukovič.

Navdih za film je bila resnična pot na morje, ki se je zgodila režiserju Žigi Kukoviču in igralcu Robertu Kladniku, ko sta se prvič s prijatelji odpravila na morje. V vznemirljivi pustolovščini se običajna pot na morje štirih prijateljev obrne na glavo, ko ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik. 
Glavno žensko vlogo odlično odigra Pia Skvarča, ki na vprašanje kako se je ujela s fanti odgovarja: “Na začetku, moram priznatii, da se je bilo kar težko vključit v to njihovo energijo. Oni so tudi že prej začeli z vajami, pa tudi z žuranjem. Potrebovala sem nekaj časa, da sem se znala umestiti v to energijo, odnose. Ampak moram povedati, da je bil  res velik užitek delati, tako z mojimi soigralci, kot z Žigo in ostalimi.« 
 
Film si je ogledal tudi režiser filma Je kir ke riku? Andrej Pratnemer, pa tudi številni znani Mariborčani: Helena Cvikl, profesorica na Turistici, Rok Kajzer, urednik in novinar Večera, Tadej Kovačič, znan mariborski gostinec. Po ogledu filma je sledilo druženje s filmsko ekipo.
###

(Foto: Mediaspeed

VIR: Maribox