Med 20. in 29. avgustom 2024 je Nomad Dance Academy Slovenija v partnerstvu z regijsko sodobnoplesno mrežo Nomad Dance Academy

Med 20. in 29. avgustom 2024 je Nomad Dance Academy Slovenija v partnerstvu z regijsko sodobnoplesno mrežo Nomad Dance Academy (Stanica Beograd, Lokomotiva Skopje, Nomad Dance Academy Croatia Zagreb) v okviru evropskega projekta The (Non) Aligned Movements v berlinskem plesnem centru Tanzfabrik Berlin organizirala poletno sodobnoplesno šolo z naslovom To Keep In Touch ... . Izobraževalni program, ki si skladno z načeli plesne mreže prizadeva studijske plesne prakse preplesti z diskurzivnimi, se je osredotočal na različne vidike kinetične empatije, kolektivizma, skupnosti in relacijskega ustvarjanja in proizvodnje plesa ter te pojme prakticirati, problematizirati in premišljevati v igrivih formatih z različnimi kontekstualizacijami in metodologijami (nomadizem, študije spolov, kolonialne študije, plesna in politična teorija in zgodovina itd.).

V dneh od 20. 8. do 25. 8. 2023 se je v plesnem centru Tanzfabrik Berlin odvilo 20 dogodkov, na katerih je sodelovalo 40 mentorjev, predavateljev, pedagogov in strokovnjakov s področja nekdanje Jugoslavije in različnih umetniških in akademskih diaspor ega geo-kulturnega prostora. Dogodkov se je udeležilo skupno okoli 400 ljudi. Po zaključku izobraževalnega dela je sledil sestanek regijske mreže Nomad Dance Academy. Izobraževalni in mrežni del je potekal pod skupnim naslovom Summer Summit.

Foto: Aleksandra Janeva Imfeld

NARAVA

Dragana Alfirević v sodelovanju z Benom Novakom, Marko Batisto in Slobodanom Maksimovićem

Golovec, Ljubljana
► 9. in 10. 9., ob 10.00 / za naključno publiko
Rožnik, Ljubljana
► 10. 9. bo 10.00 / za naključno publiko
Festival HERE (Vitlycke, Švedska)
► 13. 9., ob 17.00.
/
NARAVA je dolgoročni projekt Dragane Alfirević v sodelovanju z Benom Novakom, Marko Batisto in Slobodanom Maksimovićem, ki sprašuje: ali se lahko publika vmesti v ples tako, kot se umešča v naravo?Foto: Sunčan StoneGRAND REUNION

Festival CounterPulse
► Semprember 2023
Dragana Alfirević je del globalne platforme Grand Reunion, ki druži plesalce in koreografe v trajajoč proces povezovanja in izmenjave. V okviru tega projekta bo konec meseca septembra obiskala festival CounterPulse, kjer bo predstavila svoje delo, ter odprla možnosti izmenjave med San Franciscom in Ljubljano.

PR - Nomad Dance Academy Slovenija