Danes, v torek, 21. 5. 2024 je pravi praznik za nas, saj slavimo rojstni dan Plazma Športnih iger mladih, ki so se prvič pojavile leta 1996 v Splitu, na Hrvaškem.

Ljubljana, 21. maj 2024 – Danes, v torek, 21. 5. 2024 je pravi praznik za nas, saj slavimo rojstni dan Plazma Športnih iger mladih, ki so se prvič pojavile leta 1996 v Splitu, na Hrvaškem.

Najboljše darilo Igram so pričarali nogometaši Prve lige Telemach Slovenije in Nogometna zveza Slovenije, saj so v soboto, 18. maja 2024, in v nedeljo, 19. maja 2024, pred začetkom tekem (110 nogometašev) skupaj s spremljevalčki (125 otrok) vstopili na zelenice v majicah Plazma Športnih iger mladih.

Rezultati tekem:

  • Aluminij : Domžale 1:3
  • Mura : Rogaška 1:2
  • Radomlje : Celje 1:1
  • Koper : Maribor 1:1
  • Olimpija : Bravo 0:1
S to gesto so se slovenski nogometaši pridružili kolegom in spremljevalčkom v vseh državah, kjer potekajo Plazma Športne igre mladih: na Hrvaškem (28 let), v Bosni in Hercegovini (13 let) in v Srbiji (11 let). To je tudi prvič v zgodovini Plazma Športnih iger mladih, da sodelujejo vse države hkrati.

V 28 letih obstoja so Plazma Športne igre omogočile športno udejstvovanje v različnih športih, vključno z nogometom, več kot 2.700.000 otrokom in mladim na Hrvaškem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Od letos pa Plazma Športne igre mladih potekajo tudi v Sloveniji, kjer otroci že igrajo nogomet v različnih mestih,” je povedal predsednik Plazma Športnih iger mladih Slovenije, Tevž Korent.

“V soboto in v nedeljo na zadnjem krogu Telemach Slovenske nogometne lige bodo nogometaši skupaj s spremljevalčki stopili na igrišče v majicah Plazma Športnih iger mladih, ki 21. maja obeležujejo dan ustanovitve. Nogometna zveza Slovenije in klubi iz prve lige na ta način podpirajo to največjo amatersko športno prireditev v Evropi, s podporo številnih ambasadorjev na področju nogometa, kot so Aleksander Čeferin, Luka Modrić, Aleksandar Kolarov, Edin Džeko in drugi,” je dodal predsednik Plazma Športnih iger mladih, Zdravko Marić.

VIR: Športne igre mladih