PRIJAVE ZA PODVODNE FILME SO ODPRTE DO 20. JULIJA 2023

Ne glede če ste profesionalec ali amater, radoveden ali naključen avtor, lahko svojo prijavo za Neum Underwater Film Festival pošljete do 20. julija 2023.
Festival se odvija v Neumu med 18. in 19. avgustom.
 


Neum Underwater Film Festival je priložnost za promocijo filmov, avtorjev in klasično podvodno filmsko mreženje. Organizatorji, Zavod STANDARD in občina Neum so navdušeni že nad trenutnim številom prijavljenim. Veliko prijavljenih filmskih ustvarjalcev je s tujine in vsako leto je vedno več novih avtorjev. Neum Underwater Film Festival se nahaja med samim vrhom svetovnih podvodnih filmskih festivalov in je Neum postavil na svetovni zemljevid kulturnih dogodkov.
 


Podvodni filmi s celega sveta

Festival je imel čast gostiti in predvajati delo avtorjev kot so Gareth Bartlett (Grad Prix Mike & Maurice), Mare Milin, Vinko Ćemeraš, Sandra, Mađanović, Júlia Girós, Nebojša Vojnović, Clayton Conn (Grand Prix Tiger (Shark) king), Blane Henderson, Lorenzo Moscia, Francesco Cabras ... Neum Underwater Film Festival bo nagradil avtorje v 5 kategorijah:1.  Najboljši film, 2.  Najboljša kamera, 3.  Najboljša glasba, 4.  Najboljši eko-film in 5.  Najboljši BH podvodni film) in bo podeljeval tudi Nagrado publike. Organizatorji  želijo še posebej povabiti BH avtorje, amaterje in umetnike, da naj delijo svoje podvodne filme s svetovno publiko in festivalno publiko v Neumu.

Med prvim dnevom podvodnega filmskega festivala v petek, 18. avgusta, bodo na programu študentski in amaterski filmi (Fest&val).
Naslednji dan, 19. avgusta, se bo odvijala filmska delavnica, ki bo predstavljala kako biti ustvarjalec podvodnega filma ter kako učinkovito in varno ustvarjati filme pod vodo.  In če bo vreme dopuščalo, bo Neum Underwater Film Festival organizial synchro projekcije ob istem času na neumski plaži. Več informacij o Festivalu in prijavah lahko najdete na www.uff.ba. Vstop na filmska predvajanja Neum Underater Film Festival in filmske delavnice je prost.
Dobrodošli na Neum Underwater Film Festival 2023!
www.uff.ba
|