svetovni dan turizma, ki ga obeležujemo jutri, 27. septembra, letos poziva k ponovnemu razmisleku o turizmu.

Spoštovani predstavniki medijev,
 
svetovni dan turizma, ki ga obeležujemo jutri, 27. septembra, letos poziva k ponovnemu razmisleku o turizmu. Tematika letošnjega svetovnega dneva turizma je tesno povezana z uresničevanjem vizije slovenskega turizma, to je zelene butičnosti, manjšega odtisa in večje vrednosti za vse. Posebno pozornost letošnji dan turizma namenja tudi zaposlenim v turizmu, saj so le-ti tisti, ki oblikujejo pristna in edinstvena doživetja.
 
Letošnji svetovni dan turizma bomo obeležili s skupno novinarsko konferenco Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Slovenske turistične organizacije (STO).

Vabimo vas, da se nam pridružite na
 
novinarski konferenci,

ki bo potekala jutri, 27. septembra, na peronu številka 3, na železniški postaji v Ljubljani, s pričetkom ob 11.55. uri.
 
Tokrat jo bomo izvedli na drugačen način - s posebnim razlogom bo novinarska konferenca potekala na vlaku Slovenskih železnic, s katerim se bomo podali na edinstveno kulinarično-kulturno doživetje v Radovljici.

Na novinarski konferenci bosta minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han in direktorica STO mag. Maja Pak predstavila aktualne izzive slovenskega turizma ter projekte, aktivnosti in ukrepe, s katerimi gospodarsko ministrstvo in STO nanje odgovarjata. Veseli nas, da bo z nami tudi mag. Darja Kocjan, direktorica potniškega prometa na Slovenskih železnicah (SŽ).
 
POTRDITEV PRISOTNOSTI: Prosimo, da svojo prisotnost na novinarski konferenci potrdite še danes (v kolikor tega še niste storili), 26. septembra do 15. ure, na e-mail: pr@slovenia.info.

Ne spreglejte: Na ljubljanski železniški postaji, na peronu 3, se nam pridružite najkasneje ob 11.40. Z novinarsko konferenco bomo pričeli ob 11.55. uri - na vlaku. Nazaj v Ljubljano se bomo prav tako z vlakom vrnili ob 15. uri.

Veselimo se srečanja z vami.

PR: STO