Lani je Ford s pomočjo navdušencev oblikoval posebno, številčno omejeno različico izjemno zmogljive Pume ST.

 
Skoraj 275.000 posameznikov je prek Twitterja in Instagrama glasovalo o barvnih kombinacijah in oblikovanju ter nam pomagalo izbrati ime: Puma ST Gold Edition.
 
Končni izdelek je bil tako osupljiv, da smo se odločili uporabiti podoben poseben slog tudi za mlajšo sestrico Pume ST – Pumo ST-Line.
 
Naša nova Puma ST-Line Gold Edition je na voljo v dveh presenetljivih barvnih kombinacijah: v različici z barvo karoserije Black Agate z mat črnimi in Aurora zlatimi črtami ter v svetlejši različici z barvo karoserije Grey Matter z belimi črtami. Obe različici krasijo 45,7 cm (18'') platišča Gold Aurora.

Zlata tematika se nadaljuje tudi v notranjosti s številnimi poudarki v barvi Gold Aurora, vključno z oblogo Sensico® na ročni zavori in manšeti prestavne ročice.
 
Pametna tehnologija vključuje informativno-razvedrilni sistem SYNC 31 z glasovnim upravljanjem in osrednjim 20,3 cm (8'') zaslonom na dotik. Na voljo sta tudi 31 cm (12,3'') digitalna instrumentna plošča in brezžična polnilna blazinica za vaš združljivi pametni telefon.
 
Naša Puma ST-Line Gold Edition dobi zlato zvezdico tudi za zmogljivost. Med pogoni, ki so na voljo, je majhen, a osupljivo močan 1,0-litrski motor EcoBoost Hybrid s 155 KM,2 ki ga lahko dopolnjuje šeststopenjski ročni ali sedemstopenjski samodejni menjalnik.
 
Prva vozila v omejeni seriji so že na voljo pri pooblaščenih Fordovih trgovcih tudi v Sloveniji.
 
1 Ne dopustite motenj med vožnjo! Če je le možno, uporabite glasovno upravljanje in med vožnjo ne uporabljajte ročnih naprav. Ko je izbrana prestava za vožnjo, so lahko nekatere možnosti blokirane. Nekatere funkcije niso združljive z vsemi telefoni.
 
2 Ford Puma ST-Line Gold Edition z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost Hybrid s 155 KM: homologirani izpusti CO2 126–129 g/km po WLTP, homologirana poraba goriva 5,6–5,7 l/100 km po WLTP.
 
Navedena poraba goriva/energije, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom po WLTP so določeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.

PR: SUMMIT MOTORS LJUBLJANA