ČRNI TRG JE BLIŽJE, KOT SI MISLITE… NATIONAL GEOGRAPHIC SES TRETJO SEZONO NAGRAJENE SERIJEČRNI TRG Z MARIANO VAN ZELLER POTOPI GLOBOKOV PODZEMLJE PREMIERA: 19. FEBRUAR OB 22H

Napovednik za tretjo sezono razkriva, kako se svetovno poznana novinarka Mariana van Zeller infiltrira v svet organov na črnem trgu, v svet LSD-ja, doma izdelanega orožja, spletnih piratov, ekstazija, tolp, teroristične nafte, prevar s kriptovalutami, pretepaških klubov in dojenčkov s črnega trga Prva epizoda z emmyjem nagrajene dokumentarne serije bo na sporedu National Geographica 19. februarja ob 22h. 

V sredini februarja se bo v težko pričakovani tretji sezoni dokumentarne serije ČRNI TRG Z MARIANO VAN ZELLER na National Geographicu večkrat nagrajena raziskovalna novinarka in korespondentka Mariana van Zeller potopila globoko v ilegalno sivo ekonomijo.  Mariana je prejemnica prestižne nagrade George Foster Peabody in nagrade duPont ter si je za življenjsko misijo zadala raziskovanje najnevarnejših črnih trgov v globalni ilegali. V vsaki epizodi se bo infiltrirala v drugo mrežo tihotapcev, da bi raziskala vzroke za trgovanje z organi, LSD, ilegalno orožje, spletne pirate, ekstazi, tolpe, teroristično nafto, prevare s kriptovalutami, pretepaške skupine in dojenčke s črnega trga. Sestala se bo s prekupčevalci in njihovimi žrtvami, da bi bolje razumela po vsem svetu rastočo več trilijonsko sivo ekonomijo. To sezono bodo Marianino raziskovanje oblikovale politične, ekonomske in socialne svetovne razmere. Potovala bo v Ukrajino, kjer je vojna z Rusijo predrugačila industrijo nadomestnega materinstva; na robu propada industrije se bo infiltrirala v krog prevarantov s kriptovalutami; razkrila bo, kako orožje, narejeno s 3D-tiskalnikom, roma v napačne roke. S posebnimi privilegiji National Geographica bo potovala tisoče kilometrov daleč, od Nigerije do Tajske in Belizeja, na koncu pa bo pristala bližje domu kot kadarkoli prej. Gledalci bodo dobili popoln vpogled v prekupčevalski svet s perspektive tihotapcev, zakona in tistih, ki so ujeti med dvema ognjema.
­
 
 
“Skoraj polovici globalne ekonomije vladata črni in sivi trg. Siva ekonomija vpliva na vsakogar od nas. Še vedno pa o tej temni in skrivnostni plati sveta vemo zelo malo,” pove Mariana. S ČRNIM TRGOM želimo to spremeniti. V tej sezoni se zdijo zgodbe in teme, s katerimi se bomo ukvarjali, bolj relevantne kot kdajkoli.

ČRNI TRG Z MARIANO VAN ZELLER je bil nominiran za pet emmyjev za Novice in Dokumentarce, vključno v kategoriji za izjemne dokumentarce o kriminalu in pravici, za izjemen scenarij za Motoristične tolpe, izjemen scenarij za Ljubezenske prevare, za promocijsko oznanilo v letu 2022 in za izjemen dokumentarni film o poslu in ekonomiji v letu 2021. Serija je bila nominirana tudi za nagrado Critics Choice Real TV za najboljšo serijo o kriminalu/pravici za leti 2021 in 2022. Leta 2021 je prejela nagrado Gracie za najboljšega poročevalca/korespondenta – Mariano van Zeller.

NAPOVEDNIK SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ (KLIK)

VIR: Agencija AVI