napovednik dogodkov za mesec marec 2024

JAVNI POZIV ZA IZVEDBO RAZSTAVE V OBALNIH GALERIJAH PIRAN V LETU 2024

ODPRTA VRATA

4. 3.-8. 4. 2024 Objavili smo tretji javni poziv Odprta vrata. V želji za čim večjo raznolikost in inkluzivnost OGP ostaja glavni namen poziva, da se na področju vizualne umetnosti primorskega prostora na konstruktiven in demokratičen način spodbuja nove umetniške produkcije in alternativne sodobne projekte ter omogoči njihovo prezentacijo v Javnemu zavodu Obalne galerije Piran. Prispele vloge bo obravnavala strokovna komisija OGP, ki bo svoj izbor tudi pisno utemeljila. Rok za oddajo razpisne dokumentacije je do vključno nedelje, 7. 4. 2024.

Več informacij na povezavi …
Italiano
English


GOSTOVANJE

ALEŠ SEDMAKIZBOR IZ PREGLEDNE RAZSTAVE V OGP

Likovni salon Pokrajinskega muzeja Kočevje29. 3.-1. 6. 2024Sodelovanje Obalnih galerij Piran s sorodnimi domačimi in tujimi ustanovami se nadaljuje. Pregledna razstava primorskega umetnika Aleša Sedmaka se, v nekoliko zmanjšanem obsegu, seli v Likovni salon Pokrajinskega muzeja Kočevje. Na ogled bo izbor likovnih del, ki so bila razstavljena v Mestni galeriji Piran in naravoslovne ilustracije, predstavljene v koprski Galeriji Meduza.


Več informacij na povezavi ...

SODELOVANJE
GALERIJA MEDUZA – URBANI LABORATORIJ (ZA PRIHODNOST)


marec-maj 2024V novem semestru se nadaljuje sodelovanje s študenti oddelka za Vizualne umetnosti in oblikovanje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (VUO PEF). Obalne galerije Piran so aktivno pristopile k projektu Galerija Meduza – Urbani laboratorij (za prihodnost), ki ga je zasnoval doc. dr. Boštjan Bugarič. Pod njegovim mentorstvom bo galerijski prostor zaživel z javnimi delavnicami, s študentskimi razstavmi, pogovori, filmskimi projekcijami in drugimi dogodki na temo odgovornosti pri oblikovanju skupnostnega prostora. Več informacij o projektu v prihodnjem napovedniku.

VIR: OGP