napovednik

NAPOVED DOGODKOV MOP v tednu od 17. do 23. oktobra 2022

PONEDELJEK, 17. oktober 2022

Zasedanje Mednarodne Komisije za kitolov IWC

Ob 10.00: Minister za okolje in prostor Uroš Brežan se bo udeležil plenarne otvoritve 68. rednega zasedanja Mednarodne komisije o kitolovu (angleško International Whaling Commission-IWC) na visoki ravni. Slovenija gosti redno zasedanje, ki bo potekalo do 21. oktobra 2022.
Ob 11.00: Izjava ministra Uroša Brežana  za slovenske medije.
Ob 11.15: Izjava ministra Uroša Brežana za tuje medije.
Ob 19.30: Minister za okolje in prostor Uroš Brežan se bo udeležil uradnega sprejema Republike Slovenije za vse udeležence zasedanja.
Dogodek je odprt za medije.
Več informacij glede akreditacije medijev, Več informacij o zasedanju.
Lokacija: Hotel Bernardin, Portorož

Ogled projekta celostne teritorialne naložbe (CTN)

Ob 12.30: Minister za okolje in prostor Uroš Brežan si bo ogledal revitalizacijo obale med izlivom Badaševice in Žusterno ter obalno cesto med Izolo in Koprom, kjer je predvidena prihodnja ureditev obale.
Lokacija: obalna cesta med Izolo in Koprom

Slavnostna akademija ob 75-letnici Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani

Ob 14.00: Državni sekretar mag. Matej Skočir se bo udeležil slavnostne akademije ob 75-letnici    Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Poslanstvo fakultete je ustvarjanje in ohranjanje vrhunskih znanj s področij bioloških, biotehniških ved in krajinske arhitekture ter njihovega posredovanja družbi v procesu izobraževanja in prenos znanj ter tehnologij v prakso.
Lokacija: Linhartova dvorana, Cankarjev dom Ljubljana

TOREK, 18. oktober 2022

Podnebna štafeta - Čas se izTEKa

Ob 18.30: Minister Uroš Brežan se bo na kolesu pridružil potovanju podnebne štafete »Čas se izTEKa – podnebni tek« (Running Out of Time – RooT 2022). Gre za 7767 kilometrov dolgo potovanje podnebne štafete skozi 18 držav na okolju prijazen način (tek, kolesarjenje, jadranje). Podnebna štafeta se je začela v Glasgowu na Škotskem, zaključila pa se bo 6. novembra v Egiptu, ko se začne Podnebna konferenca COP27.
Več informacij o dogodku.
Lokacija: Volčja Draga na Goriškem, Občina Renče - Vogrsko

SREDA, 19. oktober 2022

Okrogla miza Zagovornika načela enakosti o dostopnosti srednjih šol za gibalno ovirane

12.00 Georgi Bangiev, generalni direktor Direktorata za prostor, graditev in stanovanja na Ministrstvu za okolje in prostor, se bo udeležil okrogle mize o dostopnosti srednjih šol za gibalno ovirane, ki je namenjena spodbujanju javne razprave o ukrepih za izboljšanje enakih možnosti gibalno oviranih na področju izobraževanja.
Lokacija: Hiša Evropske Unije, Dunajska  20, Ljubljana

ČETRTEK, 20. oktober 2022

20 let delovanja Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave

12.00 Minister za okolje in prostor Uroš Brežan se bo skupaj z državnim sekretarjem mag. Matejem Skočirjem udeležil  slavnostnega dogodka ob 20-letnici delovanja Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave in nagovoril zbrane.
Lokacija: Hotel InterContinental, Slovenska cesta 59, Ljubljana

Sestanek delovne skupine o vodooskrbi s pitno vodo slovenske Istre in kraškega zaledja

15.00 Minister za okolje in prostor Uroš Brežan bo na sestanku delovne skupine Ministrstva za okolje in prostor (MOP) predstavil predlog, ki ga je sprejela delovna skupina Ministrstva za okolje in prostor glede oskrbe s pitno vodo slovenske Istre in kraškega zaledja.
Po sestanku je predvidena izjava za medije.
Lokacija: bo znana naknadno.

PETEK 21. oktober 2022

Predstavitev Poročila o okolju 2022

10.00 Državni sekretar Uroš Vajgl bo nagovoril udeležence predstavitve Poročila o okolju v Sloveniji 2022, ki je namenjena širši javnosti, še posebej odločevalcem in gospodarskim sektorjem. Poročilo je Agencija Republike Slovenije za okolje pripravila skupaj z Ministrstvom za okolje in prostor.
Lokacija: 4. nadstropje Agencije RS za okolje, Vojkova 1a, Ljubljana.

Urbani forum 22

Ob 11.00: Državni sekretar mag. Matej Skočir  bo nagovoril udeležence VIII. Urbanega foruma z naslovom Mesta v letu 2030, namenjenega vzpostavljanju pomena ter vloge mest in mestnih občin pri razvoju države, spodbujanju novih priložnosti mest za rast, novih znanj in priložnosti. Na dogodku, ki ga organizira Ministrstvo za okolje in prostor, skupaj z Združenjem mestnih občin ZMOS in GFS Inštitutom,  bo tudi okrogla miza z vsemi dvanajstimi župani mestnih občin.
Več informacij o dogodku.

Lokacija: Kristalna palača, BTC Ljubljana.

PR: MOP