NAPOVED DOGODKOV MOP v tednu od 10. do 16. oktobra 2022

TOREK, 11. oktober 2022

Delovno srečanje z avstralsko ministrico za okolje Tanyjo Plibersek
Ob 8.30: Minister za okolje in prostor Uroš Brežan se bo virtualno srečal z avstralsko ministrico za okolje in vode Tanyjo Plibersek na temo zasedanja Mednarodne komisije za kitolov (IWC), ki bo 17. oktobra 2022 potekala v Portorožu, avstralska delegacija pa se je ne bo mogla udeležiti.

Srečanje s predstavniki Kajakaške zveze Slovenije
Ob 15.00: Minister za okolje in prostor Uroš Brežan se bo sestal s predstavniki Kajakaške zveze Slovenije in si ogledal stanje kajakaške proge na reki Savi v Tacnu.
Lokacija: Kajakaška proge v Tacnu v Ljubljani.

SREDA, 12. oktober 2022

Nacionalni posvet o prilagajanju podnebnim spremembam
Ob 9.30: Državni sekretar Uroš Vajgl bo nagovoril udeležence Nacionalnega posveta o prilagajanju podnebnim spremembam »Kako se jim prilagajamo na lokalni ravni«, ki ga organizirata Mreža za prostor in mreža Plan B.  Za uspešno prilagajanje na podnebne spremembe moramo razumeti, kako te vplivajo na nas ter kako načrtovati politike in ukrepe, ki bodo zmanjšali ranljivost in povečali odpornost na vplive podnebnih sprememb.
Lokacija: Dvorana Dijaškega doma Tabor, Kotnikova 4 v Ljubljani.

ČETRTEK, 13. oktober 2022

Vodni dnevi 2022
Ob 9:00: Minister za okolje in prostor Uroš Brežan bo virtualno nagovoril udeležence letošnjih tradicionalnih Vodnih dnevov, simpozija z mednarodno udeležbo, katerega osrednja nit je "Voda – skrito naj postane vidno".  V program so vključili celostno področje upravljanja z vodami, vodnih virov in priprave pitne vode, odvajanja in čiščenja odpadne vode ter družbeni, politični in ekonomski vidik vode.

Okrogla miza o odpadni embalaži
Ob 9.30: Mag. Tanja Bolte, vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za okolje na Ministrstvu za okolje in prostor, se bo udeležila okrogle mize na temo odpadne embalaže, ki jo organizira Slovenska tiskovna agencija (STA). Namen razprave, na kateri bodo sodelovali tudi predstavniki cehovske zbornice, Javne agencije RS za varstvo konkurence, gospodarstva in stroke, je osvetliti področje upravljanja z odpadno embalažo v Sloveniji ter odpreti ekološka, pravna in ekonomska vprašanja, ki jih odpira novela Zakona o varstvu okolja.
Lokacija: Maxi klub, Trg republike 1 v Ljubljani.

PETEK, 14. oktober 2022

Sestanek na temo koncepta rabe naravnih vrednot v TNP Bled
Ob 12.00: Minister za okolje in prostor Uroš Brežan se bo udeležil sestanka s predstavniki občine Bled z namenom predstavitve koncepta splošne in posebne rabe naravnih vrednot, pregled zakonitosti ravnanj na področju upravljanja z naravnimi vrednotami, njihovega urejanja, zaračunavanja pristojbin (vstopnin, cestnin, parkirnin) in predstavitev stanja na primeru Triglavskega narodnega parka.
Lokacija: Kletna dvorana Infocentra Triglavska roža Bled, Ljubljanska cesta 27 na Bledu.

PR: MOP