Kočevski gasilci bodo letos jeseni dobili težko pričakovano novo gasilsko avtolestev. Predsednik Gasilske zveze Kočevje Anton Jurkovič in predsednik PGD Kočevje Igor Kalinič sta pogodbo z dobaviteljem, Brigito Velše iz podjetja Rosenbauer, podpisala 30. marca v Kulturnem centru Kočevje.

Kočevski gasilci bodo letos jeseni dobili težko pričakovano novo gasilsko avtolestev. Predsednik Gasilske zveze Kočevje Anton Jurkovič in predsednik PGD Kočevje Igor Kalinič sta pogodbo z dobaviteljem, Brigito Velše iz podjetja Rosenbauer, podpisala 30. marca v Kulturnem centru Kočevje. Podpisu je prisostvoval tudi župan dr. Vladimir Prebilič, ki je poudaril izjemen pomen prostovoljskih gasilcev in nujnost posodobitev opreme za varno in uspešno delo.

Nakup gasilske avtolestve za PGD Kočevje predstavlja doslej največjo investicijo v opremo gasilcev na Kočevskem. Novo vozilo z 32 metrsko lestvijo v vrednosti skoraj 900.000 evrov pa bo nadomestilo več kot 30 let staro in dotrajano avtolestev. Nova pridobitev bo izjemnega pomena predvsem za intervencije na višini, torej stanovanjskih stavbah kot tudi poslovnih poslopjih in javnih objektih. V veliko pomoč bo tudi ob podnebnih in drugih nesrečah.

Sredstva za nakup gasilske avtolestve je v proračunu zagotovila Občina Kočevje, ki je bila uspešna tudi na pozivu za sofinanciranje gasilskih vozil za delo na višini iz naslova Požarnega sklada v letu 2023. Investicija bo tako sofinancirana v višini 325.000 evrov.
 
Na fotografiji: poveljnik GZ Kočevje Leon Behin, poveljnik občinskega štaba CZ Antun Gašparac, predsednik GZ Kočevje Anton Jurkovič, župan dr. Vladimir Prebilič, predstavnica dobavitelja Brigita Velše, predsednik PGD Kočevje Igor Kalinič. 

VIR: Občina Kočevje