Na včerajšnji osrednji slovesnosti ob dnevu Civilne zaščite je najvišje priznanje, kipec, prejel Tonček Smolej. Že več kot petdeset let je gorski reševalec, od tega že polnih štirideset let vodi društvo Gorske reševalne službe Radovljica in je še vedno njegova gonilna sila.

Na včerajšnji osrednji slovesnosti ob dnevu Civilne zaščite je najvišje priznanje, kipec, prejel Tonček Smolej. Že več kot petdeset let je gorski reševalec, od tega že polnih štirideset let vodi društvo Gorske reševalne službe Radovljica in je še vedno njegova gonilna sila. V tem času je sodeloval v več kot tisoč reševalnih akcijah. Bil je tudi vodja reševalcev pri sanaciji letalske nesreče na Korziki. Kot prostovoljec je pokazal vztrajnost, skromnost, humanitarnost in pripravljenost nesebično pomagati. V prostovoljske dejavnosti vloži več kot petsto ur letno, zato ne preseneča, da je njegovo pol stoletja dolgo udejstvovanje pustilo vidne sledove na reševalnem, preventivnem in organizacijskem področju tako na lokalni kot tudi na državni ravni.
Ob podelitvi je Tonček Smolej skromno dejal, da se priznanje nanaša na vse prostovoljce Gorske reševalne službe, saj so lahko le kot ekipa uspešni. Hkrati je priznanje zanj obveza, da bo tudi v prihodnje pomagal ljudem v stiski.

VIR: Občina Radovljica