V bližini velenjske pošte si lahko ogledate razstavo najpomembnejših projektov Mestne občine Velenje, ki bodo pomembno oblikovali prihodnost našega mesta.

Kot veste je Velenje izbrano med 100 podnebno nevtralnih mest, kar predstavlja za naše mesto še dodatne priložnost za boljšo prepoznavnost v Evropi in širše, hkrati pa bomo ob podpori evropskih institucij izboljšali stanje okolja, privabili nove investitorje in dvignili kakovost življenja v naši lokalni skupnosti. Cilji vseh predstavljenih projektov, aktivnosti in načrtov so zagotavljanje čim boljših pogojev za življenje v našem mestu in odpiranje novih možnosti za razvoj. Želimo, da bo Velenje čez 10 let polno življenja in dobre energije, še bolj moderno, da bo dovolj delovnih mest ter dovolj stanovanj za vse generacije. Tudi v prihodnje pa bomo zagotavljali še boljše pogoje za kulturo, umetnost, šport in preživljanje prostega časa.
 
Na področju gospodarstva podpiramo obstoječa  podjetja in privabljamo investitorje, ki bodo omogočili dodatne, nove priložnosti za naslednje generacije. V načrtu imamo razširitev Poslovne cone Stara vas, saj zemljišča v tej coni pospešeno prodajamo uspešnim podjetjem, ki bodo v dolini ustvarjala višjo dodano vrednost, zagotavljala nova in stabilna delovna mesta ter razvijala nove, okolju prijazne tehnologije. Podpiramo raziskovalne dejavnosti za prebojne inovacije. Predvidena pa je tudi izgradnja nove poslovne cone v Pesju.
Poseben poudarek dajemo tudi iskanju najboljših rešitev za prihodnost sistema daljinskega ogrevanja v Šaleški dolini. Načrt ogrevanja v Šaleški dolini mora biti razpršen in naj bi vključeval zelene vire: sončne toplarne, toplotne črpalke in za hladnejše mesece dodatno še uporabo biomase.
V prazničnem mesecu septembru smo izdali tudi drugo številko publikacije Pozdravljena prihodnost, kjer vse pomembnejše projekte tudi bolj podrobno predstavljamo. V publikaciji predstavljamo različna področja: Pametno Velenje, Zeleno Velenje, Družbeno Velenje, Celostni in trajnostni razvoj Velenja in Zelena preobrazba.

Prijazno vabljeni na ogled razstave!

PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje