Adventni čas je še posebej magičen za otroke, saj takrat mesta in otroška prizorišča poskrbijo za čarobnost prazničnega časa. Slovenci imamo srečo, da nam ni treba daleč, da jih doživimo. Izbrali smo nekaj adventnih doživetij ob katerim ne bo zaigralo srce le otrokom, temveč tudi najstnikom in staršem.

Gremo kar po najvišji dozi prebožične čarobnosti, ki ga spodaj opisana doživetja ponujajo 


1. Predbožično križarjenje z Malim princem po Donavi

Božična pravljica križarjenja po kar treh evropskih prestolnicah v 5 dneh je vsekakor posebnost prazničnega časa. V družbi Malega Princa se družine podajo na predbožična doživetja po reki Donavi skozi Budimpešto, Bratislavo in Dunaj.

Ogled božičnih sejmov, okrasitve prestolnic, sladkanje z medenjaki in kuhanim vinom, medtem, ko opraviš božično novoletne nakupe… možnost ogleda z znano popotnico Mojco Mavec  Več o programu v aktualni ponudbi. 


Predbožično križarjenje



Predbožično križarjenje



2. Advent v Zagrebu

Zagreb je zagotovo eno od mest, ki so v zadnjih nekaj letih ogromno energije vložili v adventni čas. Že tri leta zaporedoma je to mesto razglašeno za najboljši božični market v Evropi. Glede na bližino, je ogled skorajda obvezen, pa tudi če ste ga obiskali že lani, saj vsako leto dodajo nekaj novega.

Tja se lahko odpravite v lastni režiji ali pobrskajte po aktualni organizirani ponudbi.


Advent v Zagrebu



3. Advent na Dunaju

Avstrijska prestolnica ima zagotovo eno najdaljših zgodovin božičnih marketov. Christkindlmarkt ima že okoli 700 letno tradicijo in vas bo očaral s svojimi lesenimi hiškami. Obisk Dunaja priporočamo vsaj za vikend. Kaj vse lahko še doživite pa si preberite v prispevku 5 znamenitosti, ki jih morate obiskati z otroki na Dunaju.

Tja se lahko odpravite v lastni režiji ali pobrskajte po aktualni organizirani ponudbi.


Advent na Dunaju



4. Najlepši advent semi na Avstrijskem Koroškem

Mamica Živa nam je že lansko leto predlagala kar 4 adventne sejme na Avstrijskem Koroškem. Sejem v Celovcu odprejo že novembra, a Živa priporoča, da obiščete tudi tistega v Vrbi. Katera dva vam še priporoča pa si preberite v naslednjem prispevku  4 najlepši adventni sejmi na Avstrijskem Koroškem.

Na Avstrijsko Koroško se lahko odpravite v lastni režiji ali pobrskajte po aktualni organizirani ponudbi.

Advent na Avstrijskem Koroškem




5. Advent v Budimpešti in Bratislavi

Dvodnevno doživetje po čudotovitih bližnjih prestolnicah Madžarske in Slovaške bo pričarala praznično vzdušje celi družini. Poleg praznično ukrašenih mestnih jeden bodo tu na račun prišli ljubiteji zgodovine in bogate kulturne dediščine.

Pobrskajte po dobro organizitani aktualni ponudbi.


Advent v Budimpešti in Bratislavi


Praznična doživetja prinašajo v naše domove čarobnost adventno božičnega časa ter upanje in veselo pričakovanje s prihodom novega leta.

VIR: Kamzmulcem