43. mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov

Pod okriljem 60. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki bo praznoval svoj visoki jubilej v Gornji Radgoni od 20. do 25. avgusta, je od 18 in 20. maja 2022 na Biotehniški fakulteti, Oddelek za živilstvo v Ljubljani, potekal prvi del 43. mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov, ocenjevanje svežega mesa. 22. in 23. junija je je v Gornji Radgoni sledilo še ocenjevanje mesnih izdelkov. 
 
 
STROKOVNA OCENJEVALNA KOMISIJA
 
Predsednik strokovne ocenjevalne komisije v kategorijah A, B in C je bil prof. dr. Božidar Žlender, Biotehniška fakulteta Ljubljana, podpredsednica pa prof. dr. Lea Demšar, Biotehniška fakulteta Ljubljana, ki je bila  hkrati predsednica komisije za ocenjevanje svežega mesa (kategorija D).
Člani komisije so bili: izr. prof. dr. Tomaž Požrl, dr. Mateja Lušnic Polak, doc. dr. Silvester Žgur, Katja Japelj, Iva Zahija in mag. Marlena Skvarča (vsi iz Biotehniške fakultete Ljubljana), prof. dr. Andrej Kirbiš in dr. Stanka Vadnjal iz Veterinarske fakultete Ljubljana, Tatjana Šubic, univ. dipl. ing., Biotehniški center Naklo, Rosvita Arzenšek Pinter, Izobraževalni center Piramida Maribor, Nuša Ivanuša, Panvita MIR d.o.o., Martin Gregorich, Kras d.o.o., Uroš Morela, Meso Kamnik d.d., Jasmina Himelrajh Kraner, Panvita MIR d.o.o., Nataša Čeranič, Perutnina Ptuj d.o.o., Tatjana Berčič, Pivka perutninarstvo d.d., Marko Dolenc, Mesarija Hribar, proizvodnja in prodaja mesnih izdelkov, Marko Dolenc s.p. in Tomo Lečnik, Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. Tehnični vodja ocenjevanja je bila Mojca Malenšek iz Biotehniške fakultete Ljubljana.
 
 
NA OCENJEVANJU JE SODELOVALO 44 PODJETIJ S 458 IZDELKI
 
Država Podjetja Izdelki
Slovenija   40 438
Hrvaška     3     19
Avstrija     1                   1
Skupaj   44 458
 
 
 
PODELJENA PRIZNANJA
 
Strokovna komisija je izdelke nagradila z 31 šampionskimi naslovi, z eno veliko zlato medaljo, 97 zlatimi medaljami, 41 zlatimi medaljami za tržno ponudbo, 181 srebrnimi, 41 srebrnimi medaljami za tržno ponudbo, z 42 bronastimi ter z 9 bronastimi medaljami za tržno ponudbo. 
 
 
OCENJENI IZDELKI PO KATEGORIJAH:
 
A Standardni izdelki: 314
B Novi izdelki:   19
C Varovalne mesnine:   16
D Meso: 107
 
 
VELIKA ZLATA MEDALJA
 
v skupini Suho meso je prejel veliko zlato medaljo izdelek Kraški cvet proizvajalca Kras d.o.o.
 
POSEBNA PRIZNANJA
 
ŠAMPIONI KAKOVOSTI – IZDELKI, KI SO TRI LETA ZAPOREDOMA DOBILI ZLATO MEDALJO
 
Kategorija A,B in C

Pršut kosi | Celjske mesnine d.o.o.
Pašteta z bučnimi semeni | Kodila d.o.o.
Prekmurska šunka | Kodila d.o.o.
Kulen | Košaki tovarna mesnih izdelkov d.o.o.
Krpanove telečje hrenovke | Kras d.o.o.
Polenovka z rožmarinom, Minute | Mercator IP, d.o.o.
Polenovka s tartufi, Minute | Mercator IP, d.o.o.
Polenovka po mediteransko, Minute | Mercator IP, d.o.o.
Polenovka s sušenimi paradižniki, Minute | Mercator IP, d.o.o.
Polenovka po istrsko, Minute | Mercator IP, d.o.o.
PePi piščančja posebna klobasa | Meso izdelki Žerak, Marko Žerak s.p.
Hrenovke AVE | Panvita MIR d.d.
Domači suhi ocvirki AVE | Panvita MIR d.d.
Piščančji medaljoni | Perutnina Ptuj d.o.o.
Poli light (30 % zmanjšana vsebnost maščob) | Perutnina Ptuj d.o.o.
Poli hrenovka | Perutnina Ptuj d.o.o.
PEPE piščančji fingersi brez glutena | Perutnina Ptuj d.o.o.
Poli | Perutnina Ptuj d.o.o.

Kategorija D

Burger z angusom 400g | Celjske mesnine d.o.o.
Argentinski steak z dežele 300g | Celjske mesnine d.o.o.
Sveži domači piščanec | Galjot - Adrijan Galjot NDDK
Suho zorjen T-Bone steak | Kmetija Čas d.o.o.
Suho zorjen Tomahawk steak | Kmetija Čas d.o.o.
Suho zorjen steak | Kmetija Čas d.o.o.
Piščančja nabodala s sirom | Mesnica in trgovina Matves Irena s.p.
Marinirani ribsi | Mesnine Štajerske d.o.o.
Kamniški odščipanci z mesnato slanino brez "E" | Meso Kamnik d.d.
Balkanski čevapčiči 480g | Panvita MIR d.d.
Piščančje meso po italijansko | Perutnina Ptuj d.o.o.
Piščančji curry | Perutnina Ptuj d.o.o.
Vok okus poletja | Perutnina Ptuj d.o.o.

PRIZNANJE ZA INOVATORSTVO – KATEGORIJA B
 
Priznanje so prejele Celjske mesnine d.o.o. 

PRIZNANJE ZA VAROVALNE MESNINE – KATEGORIJA C

Priznanje je prejela Perutnina Ptuj d.o.o. 
PRIZNANJE ZA TRŽNO PONUDBO MESA – KATEGORIJA D
 
 
Priznanje so prejele Celjske mesnine d.o.o. 
 
POSEBNO PRIZNANJE NOSILEC KAKOVOSTI - JUBILEJNA NAGRADA OB 60. JUBILEJU SEJMA AGRA
 
Nagrado je prejel proizvajalec z največjim številom točk, pridobljenih za 15 najbolje ocenjenih vzorcev. Pri tem je moralo biti 15 najbolje ocenjenih vzorcev iz najmanj dveh kategorij (A, B, C ali D) in iz najmanj treh skupin, vsaj en vzorec v katerikoli kategoriji pa je moral prejeti najmanj zlato medaljo.
 
Vse navedene pogoje je izpolnil in bil nagrajen z naslovom NOSILEC KAKOVOSTI 2022 proizvajalec Perutnina Ptuj d.o.o.
 
POVZETEK IZJAVE PREDSEDNIKA IN VODIJ STROKOVNIH OCENJEVALNIH KOMISIJ KATEGORIJ A, B IN C

»43. Mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov na AGRI je pokazalo optimistično prihodnost. Število sodelujočih podjetij (43) se sicer ni spremenilo, število ocenjenih izdelkov pa se je glede na minulo leto ponovno povečalo za dobrih 8%. Podoben trend povečevanja števila vzorcev beležimo vsa zadnja tri leta. Na ocenjevanju pa že nekaj let pogrešamo večjo udeležbo podjetij iz drugih držav z izjemo Hrvaške. 
Delež nagrajenih izdelkov je tudi letos izredno visok (97%) in je še večji kot v preteklih letih. To kaže na visoko kakovostno raven izdelkov in upamo ter pričakujemo, da je podobno visoka kakovost mesnin tudi na trgu. Razmerje izdelkov prijavljenih po kategorijah ostaja  že več let  stalnica, največ (90%) je standardnih izdelkov, preostalo desetino pa si delita »novi izdelki« (5,5%) in »varovalne mesnine« (4,5%). Pričakovanja stroke so bila in še vedno ostajajo, da bi bil delež teh dveh skupin izdelkov večji, kar bi se odrazilo v hitrejšem razvoju in napredovanju mesno predelovalne stroke. 
Ob visokem deležu nagrajenih izdelkov z zlato medaljo so posebej vredni pohvale  dobitniki (18) posebnih priznanj »šampion kakovosti« za stalno visoko kakovost, ki so jo pokazali na treh zaporednih ocenjevanjih. Zaupanje kupcev v visoko in stalno kakovost izdelka bi lahko pripeljalo do njegovega večjega tržnega uspeha. 
V  skladu s spremenjenim pravilnikom so bili prvič na ocenjevanju izdelki v obliki narezkov iz večine skupin izdelkov vseh kategorij (standardni, novi, varovalni). Tako so bile zadoščene zahteve proizvajalcev in trgovcev, da se ocenijo izdelki tudi v tej sodobni obliki ponudbe mesnin. 
Odlični so bili panirani izdelki iz vseh vrst mesa, medtem ko gotove jedi niso ravno blestele, predvsem zaradi ponavljajoče se omake v različnih jedeh.
Ribji izdelki v obliki namazov (bakalarjev) so bili odlični, tudi šampioni.
Nagrajenec za inovatorstvo, to je za razvoj novih izdelkov je letos nov. Tokrat iskrene čestitke razvojnim tehnologom podjetja Celjske mesnine d.o.o.
Priznanje za varovalne mesnine, to je za zdravju bolj prijazne izdelke, pa že tretjič zapored prejme Perutnina Ptuj d.o.o.
Posebno nagrado »Nosilec kakovosti« ob 60. jubileju sejma AGRA za 15. najbolje ocenjenih proizvodov je prejela Perutnina Ptuj d.o.o. Čestitke dvokratnemu nagrajencu in njegovim tehnologom za stalno skrb, da s pestro paleto svojih proizvodov in z njihovo visoko kakovostjo že dolga leta ustrežejo kupcem doma in v tujini.
Čestitke vsem dobitnikom  medalj in priznanj za kakovost mesnin. Naj bodo podeljene nagrade spodbuda za nadaljnjo skrb za kakovost proizvodov, za inovativnost in popestritev trga z živili in za splošno zadovoljstvo potrošnikov in tudi proizvajalcev in trgovcev z živili.
 
Predsednik in vodje komisij:
prof.dr. Božidar Žlender
                                                            prof.dr. Lea Demšar                                                     prof. dr. Andrej Kirbiš
                                                                                  doc. dr. Mateja Lušnic Polak
 
 
POVZETEK IZJAVE PREDSEDNICE STROKOVNE OCENJEVALNE KOMISIJE ZA SVEŽE MESO, KATEGORIJA D
 
»Proizvajalci, sedemnajst iz Slovenije, eden iz Hrvaške in eden iz Avstrije, so na letošnje 42. mednarodno ocenjevanje kakovosti mesa in mesnih izdelkov poslali svoje najkakovostnejše izdelke iz kategorije D (meso in mesni pripravki). Število sodelujočih proizvajalcev (trije več) se iz leta v leto še vedno povečuje, prav tako se je letos v primerjavi z lanskoletnim ocenjevanjem (91) močno povečalo število ocenjenih izdelkov (110). Kljub povečanemu številu vzorcev, pa njihova kakovost ostaja odlična, ostaja na še višji ravni kot prejšnja leta, saj so razen dveh izdelkov vsi ostali prejeli priznanja, večina zlato (53 %), srebrno (33 %) ali bronasto (9 %) medaljo. 
Ocenjeni vzorci mesa in mesnih pripravkov so bili iz treh skupin, iz skupine velikoprodajni kosi pakiranega mesa (3 %), maloprodajni kosi pakiranega mesa, drobovine in rib (10 %) ter skupine oblikovano, presno in začinjeno meso (87 %). Letos je panel izdelke iz skupin velikoprodajni in maloprodajni kosi pakiranega mesa ocenjeval po istem zapisniku kot izdelke iz skupine maloprodajni kosi pakiranega mesa, kar pomeni, da so bili ocenjeni tudi po toplotni obdelavi in ne samo presni. Kakovost teh izdelkov je bila nadpovprečna, napake izdelkov pa zelo redke. 
Torej tudi letos so prevladovali mesni pripravki iz skupine oblikovano presno začinjeno meso, kot so vrhunsko pripravljene jedi za peko, čevapčiči, pleskavice, burgerji, mešanice mariniranih koščkov mesa z različno zelenjavo ali marinirane s kombinacijo različnih začimb, marinirani piščanci ter mokro in suho zoreno goveje meso. Kakovost nagrajenih izdelkov iz te skupine so preskuševalci ocenili kot vrhunsko (2 šampiona (2 %)), izjemno (50 zlatih medalj za tržno ponudbo (52 %)) in odlično (32 srebrnih medalj za tržno ponudbo (33 %)). 10 izdelkov (10 %) je bilo nagrajeno z bronasto medaljo za tržno ponudbo, le dva sta ostala brez odličja. Na letošnjem ocenjevanju je bilo precej izdelkov, ki se prodajajo pod trgovskimi znamkami.
Posebej je potrebno izpostaviti še šampione kakovosti, izdelke, ki so tri leta zaporedoma dobili zlato medaljo. Tokrat so bili kar štirje iz treh slovenskih mesno-predelovalnih podjetij. Podjetje Perutnina Ptuj, d.o.o. je za svojo celotno kolekcijo na ocenjevanju prejela tudi Priznanje za tržno ponudbo mesa. Vsem nagrajencem čestitamo za predstavljeno kakovost.«                                                                                                                      
Prof. dr. Lea Demšar, Predsednica komisije


KAKOVOST JUBILEJNEGA, 60. SEJMA AGRA 2022 BODO VSE DO PRIČETKA NAJAVLJALA ŠE …

48. odprto državno ocenjevanje vin “Vino Slovenija Gornja Radgona”, 12. odprto državno ocenjevanje BIO vin
11.–15. julij 2022

3. mednarodno ocenjevanje medenih pijač
15. julij 2022

21. ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo
3. avgust 2022

40. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme
18.–19. avgust 2022

Priznanja in medalje bodo podeljene na 60. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA od 20. do 25. avgusta v Gornji Radgoni.



































REZULTATI MEDNARODNEGA OCENJEVANJA MESA IN MESNIH IZDELKOV PO ABECEDNEM VRSTNEM REDU PROIZVAJALCEV

Butik Gurman d.o.o.
Gobovce 12, SI-4244 Podnart
Telefon: 041/757 375
www.butik-gurman.si


SREBRNA MEDALJA


- Bakalar s tartufi Gurman 100g
- Bakalar na belo Gurman 100g
- Bakalar z olivami Gurman 100g


------------------------------------------------
Celjske mesnine d.o.o.
Cesta v Trnovlje 17, SI-3000 Celje
Telefon: 03/425 5216
www.celjske-mesnine.si


ŠAMPION

- Pršut kosi
- Burger z angusom 400g
- Argentinski steak z dežele 300g


ZLATA MEDALJA

- Savinjski želodec z dežele 500g
- Grofovska salama 120g
- Kmečka salama 500g
- Zimska salama 500g
- Lokavski pršut kosi s krasa
- Dimljen zašinek 100g
- Kraška roža
- Kmečki želodec 500g
- Primorski zašinek 100g
- Pršut 250g
- Salama rustika 600g
- Kulen 120g
- Kmečka salama 120g - narezek
- Kmečki želodec 120g - narezek

ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Tomahawk z dežele
- Goveji medaljoni 240 g
- Mlado goveje meso za juho/kg
- Kuhani vampi 500g
- Mrežna pečenka iz vrata
- Mleto mešano meso pripravek 1000g


SREBRNA MEDALJA

- Domači zašinek
- Bosanski sudžuk 450g
- Zorjeno stegno 100g
- Grofovska salama z dežele
- Premium šunka s pršutom
- Dimljen zašinek
- Pečena šunka
- FIT šunka piščančja
- Kraška panceta
- Ogrska salama 330g
- Ljubljanska klobasa 150g
- Premium šunka s tartufi
- Krvavica z dežele 500g
- Klobasa za kuhanje premium 360g
- Pečena šunka 100g
- Prekajeno pleče v mreži
- Bosanski sudžuk s papriko
- Hmeljarska klobasa z dežele
- Tirolska klobasa 150g
- Hrenovke 600g
- Suha  domača salama z dežele 500g

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Leskovačke pleskavice 960g
- Mrežna pečenka iz plečeta
- Mladi goveji T-bone z dežele
- Čevapčiči 480g
- Sveže goveje mleto meso 500g
- Goveji burger z dežele 400g - Angus
- Čevapčiči z dežele 480g
- Poprov steak - Gourmet
- Leskovački čevapčiči z dežele 480g
- Svinjski kare s kostjo 500g
- Sarajevski čevapčiči 480g
- Svinjski burger z dežele
- Pleskavice 480g
- Sveže mleto mešano meso 500g
- Sarajevski čevapčiči 960g


BRONASTA MEDALJA

- Pizza šunka 800g
- Domači ocvirki 200g
- Domača panceta
- FIT šunka goveja
- FIT šunka puranja

BRONASTA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Svinjsko meso za zrezke 500g
- T-bone zračno zorjeni z dežele
- Premium goveji burger z dežele
- Cowboy steak z dežele


------------------------------------------------


Čadež d.o.o.
Visoko 7g, SI-4212 Visoko
Telefon: 041/353 399
Faks: 04/201 3471
www.mesarstvo-cadez.si


ZLATA MEDALJA

- Jetrna pašteta fino mleta
- Jetrna pašteta s čebulo grobo mleta
- Domača gorenjska zaseka 275 g
- Gorenjski želodček s kašo
- Suhi svinjski hrbet bk - laks kare





SREBRNA MEDALJA

- Mesni sir s čebulo
- Suha domača klobasa v Gorenjski zaseki
- Eko suha domača klobasa
- Tatarski biftek
- Bernske hrenovke s sirom ovite s slanino
- Eko hrenovke v naravnem ovoju
- Suha goveja obešanka - vešalica
- Kranjska klobasa
- Kuhan pršut
- Mesni sir z zelenjavo
- Telečje hrenovke v naravnem ovoju
- Pikantna madžarska klobasa
- Sudžukica goveja pikantna klobasa
- Domača prekajena šunka v ovoju
- Posebna z zelenjavo
- Kranjska klobasa
- Suha domača salama
- Jezerska šunka - kmečki pršut


BRONASTA MEDALJA

- Žar klobasa z mozzarello
- Prekajena slanina s papriko
- Eko suha domača salama
- Hrenovke v naravnem ovoju
- Goveja klobasa za kuhanje


------------------------------------------------
Formio, predelava in trženje rib, Denis Cunja s.p.
Kortine 18, SI-6275 Črni Kal
Telefon: 05/659 0330; 05/659 0331
www.formio.si


ZLATA MEDALJA

- Bakala (namaz iz sušene trske s tartufi)


BRONASTA MEDALJA

- Bakala (namaz iz sušene trske)


------------------------------------------------
Galjot - Adrijan Galjot NDDK
Lahovče 57, SI-4207 Cerklje na Gorenjskem
Telefon: 041/398 879
www.pgaljot.si

ŠAMPION

- Sveži domači piščanec


SREBRNA MEDALJA

- Piščančji mesni sir z zelenjavo 220g
- Piščančji mesni sir 220g


------------------------------------------------








Gerić-MG j.d.o.o.
Ljudevita Vukotincovica 1, HR-10290 Zaprešić
Telefon: 00385 98/171 2243
www.geric-mg.hr


ZLATA MEDALJA

- Domaći prešani čvarci (stisnjeni ocvirki)
- Domaći čvarci (ocvirki)


SREBRNA MEDALJA

- Domaća svinjska mast


------------------------------------------------


Hermine Wech - Koroška perutnina d.o.o.
Ozare 23A, SI-2390 Ravne na Koroškem
Telefon: 02/620 1800; 02/620 1822


ZLATA MEDALJA


- Puranja pašteta groba (domač kmečki namaz)

ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Piščančja bedra z delom hrbta
- Piščančji zrezki iz stegen
- Marinirana piščančja krilca
- 2 mini piščanca na podstavku z drobovino
- Piščančji file

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Piščančja bedra brez kosti in kože
- Piščančja bedra
- Piščančja bedra brez kosti s kožo


BRONASTA MEDALJA

- Puranje hrenovke


------------------------------------------------
Klavnica in domače mesnine SOUD, Dušan Globočnik s.p.
Zagorica pri Rovah 7, SI-1235 Radomlje
Telefon: 031/884 266
www.mesnine-soud.si


SREBRNA MEDALJA

- Jelenova salama
- Konjska salama


BRONASTA MEDALJA

- Salama divji prašič


------------------------------------------------








Kmečka zadruga Sevnica z.o.o.
Savska cesta 20c, SI-8290 Sevnica
Telefon: 07/816 3600
Faks: 07/816 3617
www.kz-sevnica.si


ZLATA MEDALJA

- Sevniška panceta krškopoljskega prašiča
- Sevniška salama - Krškopoljka


SREBRNA MEDALJA

- Tlačenka


BRONASTA MEDALJA

- Sevniška tradicionalna salama
------------------------------------------------


Kmetija Čas d.o.o.
Rošpoh 147, SI-2211 Pesnica pri Mariboru
Telefon: 031/539 815
www.mesarijacas.si


ŠAMPION

- Suho zorjen steak
- Suho zorjen T-Bone steak
- Suho zorjen Tomahawk steak


ZLATA MEDALJA

- Domača pečena zaseka


SREBRNA MEDALJA

- Domača kmečka suha salama
------------------------------------------------


Kmetija Grgar
Grgar 10, SI-5251 Grgar
Telefon: 040/392 407
www.domacipiscanci.si


ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Piščančja stegna
- Piščančji file


BRONASTA MEDALJA

- Hrenovke - piščančje


------------------------------------------------
Kmetija Vargazon
Cven 14, SI-9240 Ljutomer
Telefon: 041501947
Faks: 02/854 8685


SREBRNA MEDALJA

- Prleška tünka


BRONASTA MEDALJA

- Hrenovke
------------------------------------------------



Kmetija Vidnar, predelava mesa na kmetiji
Novake 46, SI-2319 Poljčane
Telefon: 031/524 566


ZLATA MEDALJA

- Domača salama


------------------------------------------------


Kmetijska zadruga Laško z.o.o.
Sevce 16a, SI-3272 Rimske Toplice
Telefon: 03/734 4350
Faks: 03/734 4366
www.kz-lasko.si


ZLATA MEDALJA

- Prekajena svinjska rebra VP


SREBRNA MEDALJA

- Laška domača salama VP
- Laška hrenovka
- Zavita hamburška slanina
- Pečena sv. ribica s posipom VP


BRONASTA MEDALJA

- Tradicionalna domača klobasa


------------------------------------------------
Kmetijska zadruga Metlika z.o.o.
Cesta XV. brigade 2, SI-8330 Metlika
Telefon: 07/363 7030
Faks: 07/363 7011
www.kz-metlika.si


SREBRNA MEDALJA

- Tlačenka
- Belokranjska klobasa


------------------------------------------------
Kmetijska zadruga Rače z.o.o.
Cesta talcev 1, SI-2327 Rače
Telefon: 02/609 6070
Faks: 02/608 1200
www.kz-race.si


ZLATA MEDALJA

- Meso iz kible


ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Suho zorjeni goveji rostbif


SREBRNA MEDALJA

- Domača suha salama KZ Rače
- Domača suha šunka
- Milanska salama KZ Rače




SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Telečje kronice
- Klasično prekajena šunka KZ Rače
- Goveji burger
------------------------------------------------


Kmetijska zadruga Tolmin, z.o.o.
Rutarjeva 35, SI-5220 Tolmin
Telefon: 05/380 0183
www.kz-tolmin.si ; www. alpija.si


ZLATA MEDALJA

- Tolminski želodec
- Domača salama


SREBRNA MEDALJA

- Alpska klobasa
------------------------------------------------


Kodila d.o.o.
Markišavci 44, SI-9000 Murska Sobota
Telefon: 02/522 3600
Faks: 02/522 3605
https://shop.kodila.si/


ŠAMPION

- Prekmurska šunka
- Pašteta z bučnimi semeni


ZLATA MEDALJA

- Pršut Mangalica
- Šunka kuhana
------------------------------------------------


Koka d.d. Industrija mesa Varaždin
Biškupečka ulica 58, HR-42000 Varaždin
Telefon: 00385 42/399 545
Faks: 00385 42/399 799
www.vindija.hr


ZLATA MEDALJA

- Panirani pileći mini file cfl 900 g

ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Pileći file zabatka
- Pile grill


SREBRNA MEDALJA

- Panirani pileči cordon bleu
- Finesa 100 g
- Pileća prsa 100 g
- Panirani pileći fritesi
- Pureća Deluxe šunka 100 g
- Pečena pileća krila 900 g

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Piščančji ražnjiči KIDS
- Pileća krila u pikantnoj marinadi


------------------------------------------------



Košaki tovarna mesnih izdelkov d.o.o.
Oreško nabrežje 1, SI-2000 Maribor
Telefon: 02/235 2200
Faks: 02/235 2255
www.kosaki.si


ŠAMPION

- Kulen


ZLATA MEDALJA

- Panceta

ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Gurmanska pleskavica


SREBRNA MEDALJA

- Šunka v ovitku


BRONASTA MEDALJA

- Hrenovka v naravnem ovitku
- Domača suha salama
------------------------------------------------


Kras d.o.o.
Šepulje 31, SI-6210 Sežana
Telefon: 05/731 0300
Faks: 05/731 0327
www.kras.si


ŠAMPION

- Krpanove telečje hrenovke


VELIKA ZLATA MEDALJA
GROßE 
GRAND 
- Kraški cvet


ZLATA MEDALJA

- Kraška zavita panceta
- Pečen pršut
- Goveji pršut
- Kraška klobasa z aromo tartufov
- Praška šunka s kostjo
- Kraški salamin
- Kraški mesni zavitek
- Mortadela Prestige
- Mortadela Elita
- Kraška domača salama
- Primorska domača salama
- Kuhan pršut ekstra
- Prešana mesnata slanina


SREBRNA MEDALJA

- Bloška klobasa
- Panceta narezek 100g
- Mortadela Rustika
- Delikatesna plečka
- Mortadela elita s čilijem
- Goveja mortadela


BRONASTA MEDALJA

- Klobasa za žar
- Kraška podgrlina
------------------------------------------------


Mercator IP, d.o.o.
Dunajska cesta 110, SI-1000 Ljubljana
Telefon: 01/234 3645
Faks: 01/234 3690
www.mercator-ip.si


ŠAMPION

- Polenovka po mediteransko, Minute
- Polenovka z rožmarinom, Minute
- Polenovka s sušenimi paradižniki, Minute
- Polenovka s tartufi, Minute
- Polenovka po istrsko, Minute


ZLATA MEDALJA

- Polenovka na belo, Minute
- Solata pira s tuno, Minute


SREBRNA MEDALJA

- Solata leča krompir tuna, Minute
- Tatarski biftek, Minute
- Trgana govedina, Minute
- Tunin namaz, Minute
- Polnjene paprike v omaki, Minute
- Namaz iz lososa, Minute
- Vampi, Minute
- Golaž, Minute
- Sarme, Minute
- Segedin golaž, Minute
- Ciganski golaž, Minute
- Boranja, Minute
- Namaz iz škarpene, Minute
- Telečja obara, Minute
- Solata pira s piščančjim filejem, Minute
- Čufti v omaki, Minute

BRONASTA MEDALJA

- Trgana svinjina, Minute


------------------------------------------------
Mesarija Hribar, proizvodnja in prodaja mesnih izdelkov, Marko Dolenc s.p.
Predoslje 78, SI-4000 Kranj
Telefon: 041/608 763


ZLATA MEDALJA

- Želodček s kašo

ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Čevapčiči


SREBRNA MEDALJA

- Hrenovka v naravnem ovoju
- Hribarjeva klobasa
- Telečja hrenovka v naravnem ovoju
- Cojzova klobasa


------------------------------------------------




Mesarija Kokol d.o.o.
Dolane 9, SI-2282 Cirkulane
Telefon: 02/761 2101; 041/387 183
Faks: 02/761 2101
www.mesarijakokol.si


ZLATA MEDALJA

- Domača tunka iz zaseke
- Suha salama z bučnimi semeni
- Haloška slaninska salama


SREBRNA MEDALJA

- Hrenovke


BRONASTA MEDALJA

- Neprekajena kuhana šunka
- Suha domača salama v poprovem ovoju brez aditivov


------------------------------------------------
Mesarija Skodič d.o.o.
Ljubljanska cesta 60, SI-2327 Rače
Telefon: 070/863 655


BRONASTA MEDALJA

- Meso iz tunke - vrat


------------------------------------------------
Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p.
Trg svobode 4, SI-2390 Ravne na Koroškem
Telefon: 031/638 657
Faks: 02/870 5651
www.lecnik.net


ZLATA MEDALJA

- Ričet


SREBRNA MEDALJA

- Golaž
- Domača salama
- Rustik pašteta
- Jetrni cmoki
- Telečje hrenovke


------------------------------------------------


Mesarstvo Oblak d.o.o.
Industrijska ulica 17, SI-4226 Žiri
Telefon: 04/5105 660
Faks: 04/510 5661
www.mesarstvo-oblak.si


ZLATA MEDALJA

- Tatarski biftek
- Hrenovka v naravnem ovoju
- Zaseka gorenjska




SREBRNA MEDALJA

- Šunka v ovitku
- Kulen
- Klobasa v zorenju
- Kmečka panceta
- Goveja drobna salama
- Posebnica z vrtninami
- Posebnica
- Prekajeni vrat
- Prekajena šunka
- Suhi ocvirki
- Domača budjola

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Mešani čevapčiči


BRONASTA MEDALJA

- Suha domača salama
- Poldetova klobasa
- Šunka Pica kraljica


------------------------------------------------
Mesnica in trgovina Matves Irena s.p.
Šentlenart 26, SI-2382 Mislinja
Telefon: 041/295 763


ŠAMPION

- Piščančja nabodala s sirom


ZLATA MEDALJA

- Domača svinjska mast

SREBRNA MEDALJA

- Tatarski biftek


------------------------------------------------
Mesnine Štajerske d.o.o.
Spodnji Gaj pri Pragerskem 9, SI-2331 Pragersko
Telefon: 02/803 9150
Faks: 02/803 7575
www.fingust.si


ŠAMPION

- Marinirani ribsi


ZLATA MEDALJA

- Pašteta z bučnimi semeni
- Pašteta z orehi
- Pašteta s čebulo


SREBRNA MEDALJA

- Kmečka suha salama
- Telečja pol!sebna
- Telečje hrenovke
- Rudniška klobasa
- Pragerska salama

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Goveji burger
- Goveji steak


BRONASTA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Goveji leskovački čevapčiči
- Čevapčiči
- Čevapčiči s sirom


------------------------------------------------
Mesnine Žerak, d.o.o., Rogatec
Strmolska ulica 9, SI-3252 Rogatec
Telefon: 03/818 2670
Faks: 03/582 7324
www.mesnine-zerak.com


SREBRNA MEDALJA

- Tirolska - extra
- Premium pečena mesna slanina
- Premium pečena mesna slanina s poprom

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Čevapčiči


------------------------------------------------
Meso izdelki Žerak, Marko Žerak s.p.
Podlehnik 8/a, SI-2286 Podlehnik
Telefon: 02/761 9940
Faks: 02/761 9942
www.mesoizdelkizerak.com


ŠAMPION

- PePi piščančja posebna klobasa


ZLATA MEDALJA

- Zaseka
- Suha kmečka klobasa


SREBRNA MEDALJA

- Čajna klobasa
- Klobasa za kuhanje
- Delikatesna mesna slanina
- Dravska salama s sirom
- Safalada


BRONASTA MEDALJA

- Tlačenka


------------------------------------------------












Meso Kamnik d.d.
Korenova cesta 9, Podgorje, SI-1241 Kamnik
Telefon: 01/831 9240
Faks: 01/831 1118
www.anton.si


ŠAMPION

- Kamniški odščipanci z mesnato slanino brez "E"


ZLATA MEDALJA

- Mini telečja hrenovka
- Zlata mortadela z olivami Anton
- Telečja hrenovka
- Suha salama Anton
- Klobasa s sirom Anton
- Klasično prekajena šunka Anton
- Zlata mortadela Anton

ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Marinirani ražnjiči
- Kamniški odščipanci s sirom
- Leskovačke pleskavice Anton


SREBRNA MEDALJA

- Pečenice za žar Anton
- Šunkarica Anton
- Kamniška klobasa
- Tirolska salama
- Delikatesna plečka
- Pečen pršut Anton
- Kajžarska klobasa Anton
- Blejska salama
- Krvavice Anton

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Leskovački čevapčiči Anton


BRONASTA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Čevapčiči brez "E" Anton


------------------------------------------------
MIJ, proizvodnja, trgovina in storitve, d.o.o.
Pece 11, SI-1290 Grosuplje
Telefon: 041/600 834


ZLATA MEDALJA

- Pašteta jelen
- Pašteta pikant
- Pašteta divjega prašiča

SREBRNA MEDALJA

- Špehovka iz krškopoljskega prašiča
- Jelenova salama
- Pašteta clasic
- Pašteta s tartufi




BRONASTA MEDALJA

- Konjska salama
- Salama divjega prašiča
- Suha domača klobasa


------------------------------------------------
Norbert Marcher GmbH
Kasernengasse 12, A-9524 Villach
Telefon: 0043 5/9524 1000
www.marcher.at


ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Gereiftes Rostbeef Steak/kg


------------------------------------------------


Osem, d.o.o. Murska Sobota
Čopova ulica 28, SI-9000 Murska Sobota
Telefon: 041/448 578
Faks: 02/542 3007
www.osem.si


SREBRNA MEDALJA

- Kekec pašteta 95g
- Kekec tunina pašteta 95g
- Kekec goveji golaž 200g

BRONASTA MEDALJA

- Kekec piščančja pašteta 95g

------------------------------------------------
Panvita MIR d.d.
Ljutomerska cesta 28a, SI-9250 Gornja Radgona
Telefon: 02/564 9150
Faks: 02/564 9140
www.panvita.si


ŠAMPION

- Domači suhi ocvirki AVE
- Hrenovke AVE
- Balkanski čevapčiči 480g


ZLATA MEDALJA

- Grajska salama 100g
- Šunka z ocvirki 100g
- Štajerska krvavica AVE
- Stoletna klobasa


SREBRNA MEDALJA

- Šunka Rustika 100g
- Kulen 500g
- Štajerska kolina AVE
- Šunka dimljena 100g
- Šunka mediteran 100g
- Pečenice 420g
- Krvavice/Kašnice 500g
- Šunka Panonija 100g




ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Baby back ribse začinjeni
- Burger s čebulo
- Baby back ribse natur
- Uštipci 480g
- Čevapčiči s sirom 480g AVE
- Leskovački čevapčiči AVE
- Čevapčiči s sirom 480g HOFER


SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Piknik čevapčiči
- Svinjski vrat brez kosti/s kostjo
- Goveji čevapčiči/pleskavice 480g
- Gasilski čevapčiči AVE
- Leskovačka klobasica AVE


BRONASTA MEDALJA

- Kmečka salama


BRONASTA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Svinjsko pleče BK II. kat


------------------------------------------------


Peloz d.o.o., Predelava mesa in proizvodnja mesnih izdelkov
Loke 1a, SI-5000 Nova Gorica
Telefon: 05/335 0400
Faks: 05/335 0411
www.peloz.si


ZLATA MEDALJA

- Vipavski zašinek


SREBRNA MEDALJA

- Trajna klobasa s tartufi
- Vipavska panceta
- Trajna domača klobasa
- Furlanska salama
- Vipavska salama


------------------------------------------------


Perutnina Ptuj d.o.o.
Potrčeva cesta 10, SI-2250 Ptuj
Telefon: 02/749 0100
Faks: 02/749 0133
www.perutnina.si


ŠAMPION

- Poli hrenovka
- PEPE piščančji fingersi brez glutena
- Poli light (30 % zmanjšana vsebnost maščob)
- Piščančji medaljoni
- Poli
- Piščančji curry
- Vok okus poletja
- Piščančje meso po italijansko




ZLATA MEDALJA

- Piščančje prsi pepperito narezek
- Poli Kids piščančja hrenovka
- Natur Premium piščančji cord bleu
- Poli kids classic narezek
- Natur Premium panirani piščančji mini file
- Natur Premium pečen piščančji zrezek
- Poli cocktail hrenovka
- Golica hrenovka brez ovoja
- Natur Premium piščančji medaljoni
- Poli Kids piščančje prsi narezek
- Poli mini hrenovka


ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Kolekcija piščančje meso NATUR PREMIUM
- Sočni piščančji ražnjiči
- Piščančji zrezki po štajersko z bučnimi semeni
- BBQ krilca
- Vok okus jeseni
- Kolekcija puranje meso Natur
- Fit nabodalca
- BBQ steak
- Piknik piščančji kebab ražnjiči
- Natur Premium sočni zrezki z gorčico in česnom


SREBRNA MEDALJA

- Poli z vrtninami
- Golica v naravnem ovoju
- Natur Premium piščančji burger
- Piščančje prsi s šparglji narezek
- Piščančje prsi s poprom narezek (nizka vsebnost maščob)
- Piščančje prsi narezek (nizka vsebnost maščob)
- Poli s sirom
- Dimljena puranja šunka narezek
- Poli Kids puranja šunka narezek
- Hrustljava piščančja krilca
- Poli Hammy toast narezek
- Dimljene puranje prsi narezek
- Dimljene piščančje prsi narezek (nizka vsebnost maščob)
- Piknik klobasice klasik, hot
- Poli Hammy

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Pečenka iz sesekljanega perutninskega mesa
- Faširano perutninsko meso
- Piščančji čevapčiči brez aditivov in brez E-jev
- Pur-burger


------------------------------------------------













Pivka Perutninarstvo d.d.
Kal 1, SI-6257 Pivka
Telefon: 05/703 1000
Faks: 05/703 1001
www.pivkap.si


ZLATA MEDALJA

- Njami piščančje hrenovke z Omega 3


ZLATA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Pivka nabodala iz piščančjega mesa - višja kakovost, vir selena
- Pripravljeno za peko - piščanec izpod peke, višja kakovost, vir selena


SREBRNA MEDALJA

- Pivka piščančje hrenovke, vir selena
- Njami piščančja šunkicaz manjšo vsebnostjo soli - narezek
- Njami piščančja posebna bez E (aditivov E) - narezek
- Pivka piščančje pečene prsi – narezek

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Pivka pleskavice iz piščančjega mesa - višja kakovost, vir selena
- Piščančji polpeti, višja kakovost, vir selena


------------------------------------------------
Promes Cvanciger d.o.o.
Ulica Berislava Pavičića 8, HR-44000 Sisak
Telefon: 00385 91/4004 555
Faks: 00385 44/571 985
www.promes-cvanciger.hr


SREBRNA MEDALJA

- Sisačka salama


BRONASTA MEDALJA

- Posavska češnjovka
- Krvavica
- Hrenovka


------------------------------------------------
Sever Robert - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Cven 32, SI-9240 Ljutomer
Telefon: 041/545 495
www.kmetijasever.si


SREBRNA MEDALJA

- Šunka s kožo
- Tünkarca - pečena šunkarca v zaseki

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Čevapčiči


------------------------------------------------










Tomaž Ažman - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Suha pri Predosljah 5, SI-4000 Kranj
Telefon: 031/505 151


SREBRNA MEDALJA

- Piščančje hrenovke

SREBRNA MEDALJA ZA TRŽNO PONUDBO

- Kmečki piščanec


------------------------------------------------
Zlata dolina d.o.o.
Dobrnež 5B, SI-3210 Slovenske Konjice


ZLATA MEDALJA

- Beef jerky čili
- Beef jerky klasik
- Domača klobasa / suhi konci


SREBRNA MEDALJA

- Zimska salama 500 g
- Ocvirki
- Domača salama 500 g
- Goveja salama 400 g


BRONASTA MEDALJA

- Tirolska klobasa 400 g
- Šunkarica 400 g
- Sudžuk
- Spare ribs jack and joe sous vide
- Prekajena šunka


------------------------------------------------


Zrnje - Zavod za promocijo zdravega in varnega življenja
Cesta bratstva in enotnosti 20, SI-8330 Metlika
Telefon: 031/571 032
www.beefjerky.si


ZLATA MEDALJA

- Domača sušena začinjena govedina "ORIGINAL" Beef Jerky
- American Style Beef Jerky Original 25g
- Domača sušena začinjena govedina "CHILI" Beef Jerky


SREBRNA MEDALJA

- Domača sušena začinjena govedina "Dimljeno" Beef Jerky

PR: Pomurski sejem