Na včerajšnjih predsedniških volitvah sta se v drugi krog uvrstila Anže Logar s skoraj 34 % in Nataša Pirc Musar, ki je prejela nekaj manj kot 27 % odstotka glasov.

Metka R.

Tretje mesto je z dobrimi 15 % zasedel Milan Brglez, četrto s slabimi 11 % Vladimir Prebilič, peta je bila Sabina Senčar s skoraj 6 % glasov, šesti Janez Cigler Kralj Ciglič z dobrimi 4 % in sedmi Miha Kordiš s slabimi 3 % glasov.

V idrijskem volilnem okraju, ki obsega občini Idrija in Cerkno, je bila volilna udeležba na včerajšnjih predsedniških volitvah dobre tri odstotke višja od slovenskega povprečja in je znašala 54,37 %. Največ glasov so volivci tudi v tem volilnem okraju namenili Anžetu Logarju, in sicer 36,70 %, na drugo mesto se je uvrstila Nataša Pirc Musar s 25,39 % glasov, v nasprotju  z razvrstitvijo na državni ravni pa se je v idrijskem volilnem okraju na tretje mesto uvrstil Vladimir Prebilič, ki je prejel 12,20 % glasov, Milan Brglez je bil v našem okraju četrti z 11,95 %, Sabina Senćar peta s 6,38 %, Janez Cigler Kralj šesti s 5 % in Miha Kordiš sedmi z 2,37 % glasov.

To so seveda še nedokončni in neuradni izidi glasovanja, saj bo potrebno prišteti še glasovnice, ki bodo iz tujine iin Slovenije prospele po pošti, ki pa bistveno izida ne bodo spremenile.

Drugi krog predsedniških volitev bo 13. 11. 2022.
 
Metka Rupnik

PR: Občina Idrija