Vsako soboto ob 20.00 na TV SLO 1

Nova sezona izredno uspešnega kviza Joker obeta številne nove izzive in priložnosti za glavni dobitek 20.000 evrov. Kviz, ki ga vodi priljubljeni voditelj Mario Galunič bo na TV SLO 1 vsako soboto ob 20.00.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
28. avgust 2022 ob 11:00
Televizija Slovenija
Od 17. septembra dalje bodo sobotni večeri na TV SLO 1 znova prežeti z vznemirljivimi izzivi, zanimivimi vprašanji in napetimi odločitvami ter, seveda, prijetnimi pogovori in razigranim vzdušjem. Na TV SLO 1 se vrača izjemno priljubljen in uspešen kviz Joker.


Voditelj kviza Joker Mario Galunič. Foto: Adrian Pregelj



Tekmovalce bo skozi vse izzive spremljal Mario Galunič, priljubljen in prekaljen voditelj, ki bo kviz vodil že 8. sezono:

»Ko smo spomladi 2019 začeli z novim kvizom, si nihče ni predstavljal, da bo to tako uspešno in predvsem dolgo potovanje. Zelo sem vesel, da mi je s sodelavci uspelo na TV ekrane pripeljati resen, zahteven, a hkrati kratkočasen in zabaven kviz. Vse to je namreč kar težko združiti. V teh letih sem spoznal na stotine ljudi, ki so prišli na naše avdicije, se z njimi pogovarjal in z zanimanjem poslušal njihova mnenja, tudi pobude in nasvete. Kviz se danes kar precej razlikuje od premierne oddaje in upam si reči, da so ga vse spremembe samo izboljšale. Ravno izbiramo še zadnje kandidate za letošnjo sezono in najbolj od vsega si želimo, da bi kmalu kdo odnesel domov 20.000 evrov. V zadnji sezoni nam to ni uspelo, statistika pa pravi, da se to zgodi v povprečju v vsaki drugi sezoni, torej smo vsi na trnih.

Morda izkoristim priložnost še za povabilo na avdicijo, še kak teden zbiramo prijave, morda je to zadnja priložnost, se nikoli ne ve. Vse skrbi in strahovi so odveč, doslej so vsi preživeli naš kviz in Joker nikogar ne prestraši in ne poniža, zato kar pogumno na našo spletno stran. Tam zbiramo prijave.«

Na avdicijo za sodelovanje na kvizu Joker se lahko prijavite TUKAJ, če bi si želeli oddajo ogledati s tribune, pa vas vabimo, da se prijavite TUKAJ.

Kviz Joker bo na sporedu že četrto leto. Za glavno nagrado se je potegovalo že več kot 140 tekmovalcev, do vrha pa se je do sedaj uspelo prebiti štirim. Prva tekmovalka nove sezone Jokerja bo Tea Lajkovič. Ji bo uspelo osvojiti glavno nagrado?


Prva tekmovalka nove sezone Tea Lajkovič. Foto: Urh Pirc



Enaka pravila, vedno nove strategije

Joker je televizijski kviz znanja, ki ga spremljajo pogum, strategija in sreča. Ni pomembno, ali tekmovalec pozna odgovore na vsa vprašanja, pomembno je, kako uporablja jokerje. V kvizu mora tekmovalec odgovoriti na 12 vprašanj, pri vsakem ima na voljo štiri možne odgovore, a samo en odgovor je pravilen. Nujno je, da tekmovalec odgovori na vsa vprašanja in šele po zadnjem, dvanajstem vprašanju, dobi nagrado. Na zadnje vprašanje mu sicer ni treba odgovoriti in lahko odstopi, če sprejme kazen za ta korak (padec na denarni lestvici).

Za pomoč ima tekmovalec na voljo sedem jokerjev. Vsak joker mu omogoča, da odstrani enega od nepravilnih odgovorov. Po vsakem pravilnem odgovoru se tekmovalec povzpne za eno stopnico na denarni lestvici, ki je sestavljena takole: 0 €, 200 €, 500 €, 1.000 €, 3.000 €, 7.000 € in 20.000 €. Seveda ima tekmovalec na voljo tudi pomoč sotekmovalca, tako pri zbiranju novih jokerjev v bonus igri, kot pri odgovorih na navadna vprašanja. Takrat postane sotekmovalec super joker.

V veljavi ostajajo tudi nova pravila, kjer tekmovalec lahko nekoliko bolj svobodno odloča, kako bo izkoristil pomoč sotekmovalca. Še vedno velja, da mora sotekmovalec odgovarjati na vprašanja v prvem bonus jokerju, kar dvakrat pa lahko kot super joker pomaga pri iskanju odgovora pri navadnih vprašanjih. Toda pozor, tekmovalec lahko enega super jokerja vnovči v drugem bonus krogu. Pravila le-tega pa so se spremenila, da je tekma še bolj napeta. Tekmovalec ima namreč 90 sekund časa, da odgovori na čim več hitrih vprašanj brez ponujenih odgovorov. Pridobi lahko kar štiri nove jokerje.

In še ena radodarna novost. Ko tekmovalec pravilno odgovoril na vprašanje za 20.000 evrov in je v tem trenutku na najvišji stopnički, je za to tudi nagrajen – dobi zlatega jokerja. To je dodatna denarna nagrada, ki ostane pri tekmovalcu ne glede na razplet kviza. To se lahko zgodi tudi štirikrat v eni oddaji, redke so oddaje, kjer tekmovalec nima te sreče.

Pravila kviza Joker so dostopna na povezavi TUKAJ.

V Jokerju lahko sodelujejo tudi gledalci

Tudi v novi sezoni bodo ustvarjalci kviza Joker gledalcem omogočili, da aktivno sodelujejo v kvizu in se potegujejo za privlačne nagrade. V spletnem kvizu Joker doma lahko gledalci hkrati s tekmovalcem odgovarjajo na vprašanja, zastavljena v kvizu. Najhitrejših in najboljših pet je nagrajenih. Prav tako pa nagrade prejme tudi pet srečnežev, ki so izžrebani takoj po predvajanju oddaje. Joker je tako prvi televizijski kviz pri nas, ki omogoča tovrstno sodelovanje.