Na Idrijskem se je sneženje danes začasno sicer umirilo, ekipe zimske službe Komunale Idrija pa so še vedno na cestah v občini in skrbijo za prevoznost cest ter odstranjujejo sneg z javnih površin.

17. 1. 2023  Metka R. 

Na Idrijskem se je sneženje danes začasno sicer umirilo, ekipe zimske službe Komunale Idrija pa so še vedno na cestah v občini in skrbijo za prevoznost cest ter odstranjujejo sneg z javnih površin. Po podatkih ob 11. uri so na terenu še vedno tudi ekipe Elektra Primorske, ki sanirajo poškode zaradi snegoloma na nekaterih odsekih daljnovodov in tudi nizkonapetostnega omrežja na Idrijskem.

Na območju idrijske občine so čez noč zaradi poškodb na elektrovodih brez elektrike ostala naselja Kanomlja, Krnice, Vojsko, Čekovnik in Idrijska Bela. Ekipe Elektra Primorska so do jutra uspele sanirati vse poškodbe kablovodov na the območjih, razen domačij na območju Šturmajc, ki pa so elektriko spet dobile danes dopoldne. Po poročanju krajanov so brez elektrike še vedno v Idrijskem Logu in na nekaterih drugih območjih Črnovrške planote. Dežurni v terenskih ekipah Elektra Primorske nadaljujejo z odkrivanjem poškodb na elektrovodih in odpravljanjem napak, da bi čimprej zagotovili napajanje z električno energijo vsem odjemalcem.
 
Metka Rupnik

VIR: Občina Idrija