V Kočevju je danes na povabilo župana dr. Vladimirja Prebiliča potekalo srečanje županj in županov občin med Petrino in Škofljico. Srečanje je bilo priložnost za medsebojno povezovanje po lokalnih volitvah, izmenjavo mnenj in primerov dobrih praks.

Pogovor je tekel o različnih aktualnih temah kot so možnosti oblikovanja skupnih občinskih uprav, rešitve za izvajanje storitev nege na domu, različnih davčnih obremenitvah občin, osrednja tema pa je bila 3a razvojna os in spodbuditev dialoga z državo za uresničitev predstavljenih načrtov za izgradnjo t.i. obvoznih cest oziroma tras.

Kot je ob zaključku srečanja povedal župan dr. Vladimir Prebilič, projekt 3a razvojne osi, ki je bil predstavljen lani, vse občine podpirajo, zaenkrat pa ni doživel še nobenega pravega premika. Razlog za današnji sestanek je bil tako tudi to, da se pospeši dinamiko na tem projektu. »Vsi si želimo zagotovila in umestitev določenih faz projekta v NRP proračuna RS, do sedaj tega namreč nismo zaznali, zato smo se dogovorili, da bomo zahtevali srečanje z novo ministrico za infrastrukturo na to temo,« je še dodal kočevski župan. Na srečanju so se med drugim dogovorili tudi, da bo koordinacijo aktivnosti prevzel župan občine Ribnica Samo Pogorelc.

Srečanja v Kočevju so se udeležil županje in župani ter predstavniki občin Kostel, Osilnica, Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Velike Lašče, Dobrepolje in Škofljica. Hvala vsem za udeležbo in pripravljenost na sodelovanje.  

VIR: Občina Kočevje