Športno-rekreacijski zavod Rdeča dvorana je na pobudo Atletskega kluba Velenje izvedel pokritje male atletske steze za izvajanje treningov atletov v zimskem času. Šotor v velikosti 36 x 12,5 metrov bo osvetljen po standardih za izvedbo treningov

Športno-rekreacijski zavod Rdeča dvorana je na pobudo Atletskega kluba Velenje izvedel pokritje male atletske steze za izvajanje treningov atletov v zimskem času. Šotor v velikosti 36 x 12,5 metrov bo osvetljen po standardih za izvedbo treningov in bo omogočal treninge tudi v večernih urah. Športniki bodo treninge pod šotorom na podlagi iz tartana lahko izvajali predvidoma do aprila prihodnjega leta.
 
Pod šotorom je mogoče trenirati štart šprinta, skok v višino in ostale osnovne tehnike atletike. Na vzhodni strani je možno stranico odpreti, kar omogoča iztek za atlete, za kar je Rdeča dvorana ŠRZ dodatno uredila peščeno podlago in na njo namestila podlago iz umetne trave.
 
Šotor ne bo namenjen zgolj atletom, ampak bo namenjen za treninge tudi drugim športnim klubom in društvom, predvsem nogometašem Nogometnega kluba Rudar in klubu ameriškega nogometa Črni rudar Velenje, enako kot je na razpolago za športnike tudi vsa športna infrastruktura na Mestnem stadionu Velenje.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje