Nobenega dvoma ni, da je Občina Idrija kolesarska občina. To dokazujejo odlični uspehi več generacij idrijskih kolesarjev, zagotovo pa tudi dejstvo, da se pri nas s kolesarstvom ljubiteljsko ali profesionalno ukvarja veliko občanov. Tudi letošnja pomlad bo kolesarska.

Nobenega dvoma ni, da je Občina Idrija kolesarska občina. To dokazujejo odlični uspehi več generacij idrijskih kolesarjev, zagotovo pa tudi dejstvo, da se pri nas s kolesarstvom ljubiteljsko ali profesionalno ukvarja veliko občanov. Tudi letošnja pomlad bo kolesarska. Pa poglejmo:
-         Društvo ZAKONctedna je skupaj z razvojno agencijo ICRA in Občino Idrija vzpostavilo novo Facebook stran Idrija kolesari, ki bo nudila najnovejše informacije na področju kolesarjenja v Idriji. Lepo vabljeni, da stran všečkate in sledite vsem aktualnim dogodkom.
-         3. aprila bodo na postajah po Idriji ponovno na voljo električna kolesa sistema Becikl, s katerimi se lahko odpravite po opravkih po mestu.
-         8. aprila se obeta Dig'n'Ride Day v Bike Parku Idrija, na katerem bodo udeleženci urejali proge, po katerih se bodo nato lahko tudi testno spustili.
-         6. maja v Idrijo v organizaciji MBK kluba Črni Vrh prihaja gorsko kolesarska dirka Urbani XCC Idrija + DP eliminator, na kateri se bodo lahko preizkusili izkušeni gorski kolesarji.
-         Od 12. do 14. maja KD Sloga v Idriji organizira tradicionalno večetapno dirko za Veliko nagrado Idrije, ki šteje tudi za pokal Slovenije in je namenjena mlajšim kategorijam cestnih kolesarjev. V sklopu dirke bo potekal tudi Otroški kolesarski izziv (OKI), ki je netekmovalne narave in je namenjen šoloobveznim otrokom.
Če smo kakšen dogodek izpustili, se opravičujemo. Verjamemo, da kolesarjenja to pomlad pri nas zagotovo ne bo manjkalo. Vsi torej lepo vabljeni k aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi oz. da s svojo udeležbo na dogodkih podprete lokalne organizatorje. Vabljeni na kolo!

VIR: Občina Idrija