strokovna žirija podelila štiri nagrade

strokovna žirija podelila štiri nagrade

Po dveh spomladanskih polfinalnih večerih se je danes, 28. oktobra 2023, ob 20.00 odvil še finale Festivala slovenskega šansona.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
28. oktober 2023 ob 21.21
Ljubljana - RTV SLO
V Kulturnem centru Rogaška Slatina je nastopilo deset finalistov: Ana Maria Mitić, Primož Vidovič, Patricija Škof, Zajtrk, Andrej Tomšič, Smaal Tokk, Violoncelli Itineranti, Jure Ivanušič in Nordunk, Veronika Nikolovska in Tomaž Hostnik.

Strokovna žirija v sestavi Vita Mavrič, Leon Firšt, Mia Žnidarič, Boštjan Gombač in Slavko Pregl je podelila štiri nagrade, in sicer za najboljše besedilo, za najboljšo glasbo, za obetavno mlado avtorico ali avtorja oziroma izvajalko ali izvajalca in veliko nagrado slovenski šanson 2023 za najboljši šanson v celoti.

Prejemniki nagrad so:
za najboljše besedilo: Andrej Tomšič za skladbo Bistro


Andrej Tomšič


za najboljšo glasbo: Tomaž Hostnik za skladbo Dekle iz zlatih sanj, aranžma Matija Krečič


Tomaž Hostnik je prejel nagrado za najboljšo glasbo ter za najboljši šanson v celoti


za obetavno mlado avtorico ali avtorja oziroma izvajalko ali izvajalca: Zajtrk za skladbo Jera


Zajtrk


veliko nagrado slovenski šanson 2023 za najboljši šanson v celoti: Tomaž Hostnik za skladbo Dekle iz zlatih sanj

Sklepno prireditev so vodili Tilen Artač, Višnja Fičor in Igor Velše. Festival je bilo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na Prvem programu Radia Slovenija, TV SLO 1, Radiu Koper, Radiu Maribor.

Šansoni so na voljo tudi kot digitalni album na povezavi: https://zkp.rtvslo.si/s/festivalsanson2023, dostopni pa so tudi na mednarodnih platformah.


Digitalni album.


Zadnja stran albuma.



Festival slovenskega šansona je potekal prav na dan RTV Slovenija, ko Radio Slovenija praznuje 95 let Televizija Slovenija pa 65 let. Ob tej priložnosti smo podelili tudi nagradi Franeta Milčinskega - Ježka. O dobitnikih si lahko preberete TUKAJ.