Na celjskem sejmišču bo danes in v nedeljo potekal največji strokovni čebelarski dogodek v Evropi, 46. sejem ApiSlovenija, na katerem bodo na ogled oprema, pripomočki in materiali za čebelarjenje.

Celje, 18. marca - Na celjskem sejmišču bo danes in v nedeljo potekal največji strokovni čebelarski dogodek v Evropi, 46. sejem ApiSlovenija, na katerem bodo na ogled oprema, pripomočki in materiali za čebelarjenje. Predstavljene bodo tudi novosti, obiskovalci pa bodo lahko poskusili med in izdelke iz medu ter apiterapijo, so sporočili iz družbe Celjski sejem.

Sejem čebelarji iz Slovenije in tujine izkoristijo tudi za posvete in izmenjavo izkušenj ter znanja o najaktualnejših temah s področja čebelarstva. Osrednja tema današnjega posveta bo posvečena prehrani čebel, medtem ko bo strokovna tema v nedeljo namenjena dobrim čebelarskim praksam.
Danes bo beseda na sejmu tekla o zakonskih predpisih pri krmljenju čebel, pomenu hrane za vitalnost čebel in o prehranskih dodatkih v krmi čebel, so napovedali.

V nedeljo pa bodo predstavili dobre prakse mladih prevzemnikov, obravnavali bodo vprašanje, kako uspešno preiti na ekološko čebelarjenje, pozornost bodo namenili tudi čebelarjenju s 300 ali več panji oziroma družinami ter tehnologiji vzreje matic za lastno uporabo in tehnologiji pridobivanja strupa.

VIR: STAkrog