Minulo sredo je v sejni sobi občine potekala 2. redna seja Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica v novem mandatnem obdobju.

Če je bila prva, ustanovna seja namenjena uradni potrditvi rezultatov volitev, pa so tokrat novoizvoljeni občinski svetniki že imeli obsežen dnevni red in vrsto pomembnih odločitev. Sprejeti sklepi so tudi podlaga za nemoteno nadaljnjo delo občinskega sveta.

Osrednja točka je bila obravnava predlogov za imenovanje članov Nadzornega odbora in delovnih teles občinskega sveta ter druga imenovanja.
Občinski svetniki so se na seji podrobneje seznanili s proračunom za leto 2023, ki ga je sprejel še prejšnji občinski svet pred lokalnimi volitvami. Kot je poudaril župan Strnad, bo v kolikor se bo izkazala potreba, potrebno pripraviti rebalans proračuna. Vodja oddelka za javne finance in proračun Tatjana Božič je občinskemu svetu predstavila proračun za tekoče leto. V nadaljevanju so delovne pristojnosti občinske uprave predstavili še direktorica občinske uprave dr. Andrejka Miše Glavič in vodje posameznih oddelkov v občinski upravi.

Občinski svet je na seji sprejel še Program dela za leto 2023. Župan Strnad pa je predlagal tudi redni kolegij svetniških skupin oziroma predstavnikov strank zastopanih v občinskem svetu pred sklicem sej občinskega sveta.

Tudi v novem mandatu bo redna točka dnevnega reda sej poročanje župana o aktualnih dogajanjih v občini, prav tako pa tudi vprašanja in predlogi občinskih svetnic in svetnikov. Na občinski spletni strani bodo javnosti še naprej na voljo ogledi video posnetki sej. 

V nadaljevanju objavljamo imenovane članice in člane Nadzornega odbora in delovnih teles občinskega sveta ter druga imenovanja:
Nadzorni odbor: Magdalena Urbančič, Jože UIčar, Milena Vrhovec, Nada Orehovec, Žiga Erčulj
Statutarno-pravna komisija: predsednica - dr. Nina Strah, člani: Irena Brodnjak, Marjan Balant, Jasmina Kovačič, Janez Mežan
Odbor za kmetijstvo in gozdarstvo: predsednik - Jurij Omahen, člani: Samo Matkovič, Nika Struna, Žiga Jože Štrus, Alojzij Šinkovec, Jože Anžlovar
Odbor za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti: predsednica - Andreja Robek Perpar, člani: Magdalena Butkovič, Helena Žnidaršič, Gregor Omahen, Anton Kralj, Simon Stopar
Odbor za prostorsko planiranje, varstvo okolja in gospodarjenje z nepremičninami: predsednik - Silvo Praznik, člani: Sašo Pajk, Marija Koščak, Uroš Dežman, Ignacij Kastelic, Gregor Sever
Odbor za turizem, gospodarstvo in gospodarske javne službe: predsednik Tone Mestnik, člani: Nataša Lukman, Jože Kozinc, Samo Markovič, Gregor Leinfellner, Eva Medved Grabljevec, Marjeta Tekavčič
Predstavniki občinskega sveta v Svetu ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica: Martina Hrovat, Mateja Žaren, Milan Jevnikar.
Predstavnik uporabnikov oziroma zainteresirane javnosti v Svetu ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica: Stanislav Kralj
Predstavnici občinskega sveta v Uredniškem odboru javnega glasila Občine Ivančna Gorica: lrena Brodnjak in Magdalena Butkovič.
Upravni odbor Rokometnega kluba SVIŠ: Samo Matkovič; Nadzorni odbor Rokometnega kluba SVIŠ; Silvo Praznik
Upravni odbor Nogometnega kluba Ivančna Gorica: Milan Jevnikar; Nadzorni odbor Nogometnega kluba Ivančna Gorica: Tone Mestnik.
Nadomestna članica Občinske volilne komisije: Jasmina Ljubešek; za namestnika članice: Franc Koželj.

VIR: Občina Ivančna Gorica