Krtek Ligi, katerega domovanje je v velenjskem Muzeju premogovništva Slovenije, že nestrpno pričakuje vse vedoželjne obiskovalce Pikinega festivala

(Velenje, 9. september 2022) – Krtek Ligi, katerega domovanje je v velenjskem Muzeju premogovništva Slovenije, že nestrpno pričakuje vse vedoželjne obiskovalce Pikinega festivala, da jim predstavi svet podzemlja, iz katerega pridobivamo lignit za zanesljivo oskrbo z domačo električno energijo tretjini Slovenije. Krtku, simpatični maskoti velenjskega Premogovnika, se lahko na raziskovanju pridružite v torek, 13. septembra 2022, v Muzejski četrti v parku pred Gimnazijo Šolskega centra Velenje.
 
Letošnji Pikin festival, ki velja za največji slovenski dogodek za otroke in družine, bo v središču Velenja potekal med 10. in 14. septembrom. Tema tokratnega festivala je Narobe svet, zato bo Pika učila drugačnega pogleda na svet. Precej drugačen pogled imajo tudi rudarji Premogovnika Velenje, ki kopljejo črno zlato globoko pod nedrji zemlje. Kako izgleda tam spodaj pod zemeljskim površjem najbolje prikazuje edinstven in navdušujoč Muzej premogovništva Slovenije, ki ga lahko obiščete tudi med festivalom. V Muzejski četrti pa vas v torek, 13. septembra 2022, med 9.00 in 13.30 ter med 15.30 in 18.00 pričakuje krtek Ligi, ki ga kar pocukajte za rokav, se z njim fotografirajte ali pa ga prosite, da vam med premogom pomaga poiskati zaklad. Zagotovo pa bo pripravil še kakšno presenečenje.
 
Muzej premogovništva Slovenije v Velenju lahko obiščete med torkom in soboto med 9.00 ter 16.30. Termin je potrebno predhodno rezervirati na 031 752 418 oz. trgovina@rlv.si.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje