Poslovna zabava, ki vključuje poslovno večerjo in zabavo s poslovnimi partnerji, je, ko govorimo o kodeksu oblačenja, nekaj drugega kot službena zabava, ki je namenjena bolj sproščenemu druženju s sodelavci.

Če se torej osredotočimo na službeno zabavo v krogu sodelavcev, je edino pravilo, ki ga velja upoštevati, da je tudi na službeni zabavi treba obdržati profesionalen vtis, se pravi izbrati kombinacijo oblačil, ki ne odstopa od vašega sloga oblačenja na delovnem mestu, pa vendar ta ni enaka kot tista, ki jo nosite vsak dan na delu. Oblačilna kombinacija naj bo videti bolj svečana, predvsem kar zadeva materiale, medtem ko kroji oblačil ostajajo zelo podobni tistim, ki jih nosite na delovnem mestu.

V praksi bi to pomenilo, da namesto običajnega hlačnega kostima oblečete različico iz pliša ali žameta oziroma k črnemu ali sivemu poslovnemu suknjiču izberete široke hlače z bleščečimi detajli ali oblečete letos zelo moden srebrn puli. Krila in obleke ostajajo enakih dolžin, kot ji nosite v službi. Za svečan, novoletni značaj bodo znova poskrbeli materiali, med katere štejemo svetleči lureks, žamet, saten, bleščice, čipke in prosojni materiali.

V veliko pomoč so vam lahko tudi modni dodatki, ki v hipu spremenijo vaša običajna dnevna oblačila v bolj glamurozno različico. Salonarji in sandale z visoko peto in bleščečimi detajli bodo zamenjali čevlje z nizko peto, mini torbice pa uporabne ‘nakupovalne’ torbe. Tudi nakit ima precejšnjo moč transformacije običajnih službenih oblačil v nekaj bolj svečanega. Pomislite na belo srajco in hlače (lahko tudi džins, če vam ga poslovni kodeks oblačenja dopušča) in masivno ogrlico ali uhane iz barvitih kristalov.

Več drznosti si lahko privoščite tudi pri ličenju. Če na delovnem mestu nikoli ne nosite močne šminke, je službena zabava priložnost, da si jo nadenete.

Preverite še več praznične ponudbe, ki jo je za vas izbrala urednica revije Elle, Petra Windschnurer.

S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene brez popustov.



Blejzer Kocca
228,00 €



Blejzer Morgan
90,00 €



Dolge hlače Ted Baker
255,00 €



Salonarji Dune London
97,50 €



Obleka S.Oliver Black Label
99,99 €



Majhna torba Tosca Blu
176,50 €


Naslovna fotografija: Profimedia
Lektorirala: Mojca Zemljak

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

VIR: NAMA