Ta teden so se iz Velike Britanije vrnili mladi športniki in športnice, ki so zastopali barve Velenja na 54. poletnih mednarodnih igrah šolarjev.

Najbolje se je odrezala plavalka Najya Hana Jukić, ki se je domov vrnila z dvema srebrnima (50 metrov prosto in 50 metrov delfin) in eno zlato medaljo (50 metrov hrbtno). Medalj so se razveselile tudi atletinje Neja Kimperk, Maša Mežnar, Tia Lončarič in Sara Acman, ki so v štafetnem teku 4 x 100 metrov osvojile odlično tretje mesto. Mednarodne igre šolarjev za mlade športnice in športnike predstavljajo nepozabno doživetje in izkušnjo z velikih športnih tekmovanj.
 
Na mednarodnih igrah šolarjev, ki so potekale od 11. do 16. avgusta 2022 v mestu Coventry v Angliji, so velenjski športniki tekmovali v atletiki, tenisu in plavanju. 18 mladih velenjskih športnikov se je povezovalo z več kot 1.300 mladimi športniki v starosti 12–15 let iz 73 mest in 33 držav sveta. V velenjski odpravi so tekmovali atleti: Jaka Brecl, Žan Stropnik, Hana Semprimožnik, Sara Acman, Maša Mežnar, Eva Sevčnikar, Neja Kimperk, Tia Lončarič skupaj s trenerko Natalijo Bah, plavalci: Miha Princl, Grega Navodnik, Špela Pohorec, Eva Skledar, Najya Hana Jukić, Nastja Romih, Živa Perc s trenerjem Vladom Stjepićem ter tenisači: Jaša Krajnc, Gaja Golež in Eva Miklavžin skupaj s trenerjem Timotejem Kričejem. Ekipo sta vodila Katka Geršak in Nik Lemež s Športne zveze Velenje.
 
Igre že vse od leta 1968 med športniki širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje