napovednik

Avla Kulturnega doma Nova Gorica | Torek, 5. in četrtek, 21. 12. 2023, med 10.00 in 20. uro 

V prazničnem decembru v Kulturnem domu Nova Gorica vabijo na tradicionalni sejem izbranih unikatnih in umetno-obrtniških izdelkov lokalnih ustvarjalcev kot tudi izbranih izdelkov priznanih goriških likovnikov. V prijetno topli avli novogoriškega kulturnega doma bo sejemska ponudba na voljo kar dvakrat in sicer v torek, 5. decembra na t. i. Miklavževem sejmu in v četrtek, 21. decembra 2023, ko bo na sporedu Božično-novoletni sejem. Vrata 'prazničnega sejmišča v avli kulturnega doma' bodo za obiskovalce odprta med 10. in 20. uro. Vstop je prost, vabljeni!


Tradicionalno se v avlo novogoriškega kulturnega doma vračata decembrska praznična zmenka, ki rešujeta marsikatero preglavico glede obdarovanja najdražjih. Na Miklavževem in Božično-novoletnem sejmu unikatnih izdelkov bodo namreč na voljo izbrani unikatni in umetno-obrtniški izdelki lokalnih ustvarjalcev kot tudi izbrani izdelki priznanih goriških likovnikov. Obdarovanje lahko s takšno ponudbo postane izvirno in edinstveno, vaš nakup pa s tem tudi konkretna podpora slovenski obrti in umetnosti.

Obiskovalci bodo lahko izbirali med unikatnimi ilustracijami, voščilnicami, grafikami, knjigami za otroke, nakitom, modnimi dodatki ter izdelki iz lesa in keramike priznanih ustvarjalcev, kot so: Alina Asberga Nabergoj, Blaž Rosa - Bosa, Julijana Božič, Silva Karim, Anja Kranjc, Polona Kunaver Ličen, Iris Plešnar, Jasmina Rojc in Nina Zuljan.

Posebno obvestilo za morebitne razstavljavce:
Udeležba za razstavljavce je 'zaprte narave', saj deluje na vabilo. Zaradi omejenih prostorskih kapacitet k sejmu vabijo predvsem umetnike in ustvarjalce, ki se čez leto s prodajo svojih izdelkov predstavljajo v njihovi kulturno-informacijski stični točki KiT v stavbi novogoriške železniške postaje.

VIR: KDNG