napovednik

V torek, 25. julija 2023, od 16. ure dalje vas v sklopu razstave Zmagujemo? vabimo v Malo galerijo Banke Slovenije na predstavitev odprtega poziva mladim in neuveljavljenim arhitektom, oblikovalcem, krajinskim arhitektom ter raziskovalcem.

Program dogodka:

16.00
Delavnica na daljavo preko aplikacije Zoom z mednarodno udeležbo, na kateri bomo odgovorili na vprašanja sodelujočih iz cele Evrope. 

17.00–19.00
Delavnica, na kateri se bomo posvetili projektom slovenskih ustvarjalcev.

Vabimo študente zadnjih letnikov, ki že razvijajo svojo prakso, in sveže diplomante Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Fakultete za arhitekturo, Naravoslovnotehniške fakultete in Biotehniške fakultete UL, da se svojimi projekti oglasijo v MGBS. Ekipa LINA Platforma vam bo na voljo za vsa vprašanja in pomoč pri oblikovanju prijavnice.

Dogodek organizira LINA Platforma.

Glavni cilji LINA Platforme so delovanje na presečišču prostorskih praks in trajnosti, izboljšanje delovnih razmer mladih ustvarjalcev ter jim omogočiti sodelovanje z institucijami, do katerih je sicer težje pristopiti. S pomočjo nepovratnih sredstev Evropske komisije LINA Platforma v sodelovanju z uveljavljenimi evropskimi arhitekturnimi in oblikovalskimi institucijami letno realizira približno 90 projektov z mladimi oblikovalci, arhitekti, urbanisti ...

Zmagujemo?

27. 6.–8. 8. 2023

študenti, vključeni v projekt: Hana Kifle, Patricija Pirc, Nives Otaševič, Anja Simčič, Nika Bronič, Melina Wuensch

kustosa: Francesca Paola Beltrame, Allan Mensah

produkcija: LINA Platforma Fakulteta za arhitekturo UL, Sklad arhitekta Jožeta Plečnika, Banka Slovenije

Več o razstavi in platformi LINA si lahko preberete tukaj.

VIR: MGBS