napovednik

V torek, 1. avgusta 2023, ob 18. uri vas v sklopu razstave Zmagujemo? vabimo v Malo galerijo Banke Slovenije na okroglo mizo z naslovom Vzpostavljanje kriterijev za novo skupno arhitekturo.

Študentke Fakultete za arhitekturo UL Nives Otaševič, Anja Simčič in Nika Bronič, soustvarjalke Slovarja in projekta Zmagujemo?, se bodo predstavile na okrogli mizi z idejami in novim besediščem za skupno, boljšo arhitekturo. 

Arhitektura je kreativna praksa, ki se vedno znova redefinira in je trenutno pred resnim izzivom mnogoterih kriz: npr. podnebnih sprememb, krčenja habitatov, stanovanjske krize in vsesplošnega nižanja ravni kvalitete življenja. Raziskava in razstava Zmagujemo?, ki je plod sodelovanja študentk Fakultete za arhitekturo UL s kustosoma Francesco Paolo Beltrame in Allanom Mensahom, naglašuje prav te teme. Skupaj so raziskovali problematičnost arhitekturnega nagrajevanja v Evropi saj nagrajena arhitektura pogosto ustvarja iluzijo kaj dobra arhitektura pravzaprav je. S tem v mislih sta kustosa tudi izbrala šaljiv naslov razstave Zmagujemo?. 

Vabljeni!

Zmagujemo?27. 6.–8. 8. 2023študenti, vključeni v projekt: Hana Kifle, Patricija Pirc, Nives Otaševič, Anja Simčič, Nika Bronič, Melina Wuenschkustosa: Francesca Paola Beltrame, Allan Mensahprodukcija: LINA Platforma Fakulteta za arhitekturo UL, Sklad arhitekta Jožeta Plečnika, Banka Slovenije
Več o razstavi in platformi LINA si lahko preberete tukaj.

VIR: MGBS