v Mali galeriji Banke Slovenije smo v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani pripravili novo razstavo z naslovom Kuli. Tokrat svoja dela predstavljajo študenti likovne pedagogike Pedagoške fakultete.

Spoštovani,

Razstava v ospredje postavlja ustvarjanje s pisalom, ki nas povsod spremlja – ustvarjanje s kulijem. Tematsko, slogovno in motivno gre za izredno raznolik nabor risb, kar nakazuje zgoščena, nesalonska postavitev razstave. Razstavljena dela enoti specifična logika in metodologija risbe s kulijem ter njegova nenavadna vsestranskost. Navidezna svoboda in hipnost risbe sta zelo pogojeni, saj za razliko od svinčnika zaznamka s kulijem ne moremo kar zbrisati, kar terja bodisi večjo disciplino izvedbe bodisi večjo iznajdljivost pri samem procesu risanja. Prav to postavlja pričujoča razstava v ospredje – dvojnost kulija, ki zagotavlja izreden izrazni razpon in vselej nepričakovano ekspresivnost.

Vabljeni na ogled razstave Kuli, ki je v Mali galeriji Banke Slovenije odprta od 21. aprila do 17. maja 2022. Razstavo si v omenjenem terminu lahko ogledate od torka do sobote od 11. do 19. ure.

V prihodnjih dneh bomo na družabnih omrežjih objavili tudi video in nekaj utrinkov z razstave, več pa v priloženem letaku.

Vstop v galerijo je možen ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom. Uporaba maske je v galeriji obvezna.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na malagalerija@bsi.si ali 030 451 925.

Vljudno vabljeni.
 
PR: BANKA SLOVENIJE Evrosistem | Odnosi z javnostmi