Od 1. marca 2022 dalje plačilo položnic brez provizije za občane in občanke Velenja omogočamo v vseh poslovalnicah Pošte Slovenije v delovnem času poslovalnic.

V Velenju je to možno v poslovalnici na Kidričevi cesti 2a vsak delovni dan od 8. do 19. ure in ob sobotah od 8. do 12. ure, v poslovalnici na Partizanski cesti 2a pa ob ponedeljkih, sredah in petkih v dopoldanskem času od 9. do 12. ure ter v popoldanskem času od 13. do 16. ure, ob torkih in četrtkih pa od 9. do 11. ure in od 15. do 18. ure.
 
Mestna blagajna Mestne občine Velenje s 1. 3. 2022 deluje v prostorih Pošte Slovenije, ki storitev opravljala v imenu in za račun Nove KBM. Še enkrat opozarjamo, da je oprostitev plačila provizije možna le za položnice, ki bodo vsebovale številko pogodbe (v desnem delu polja »ime, ulica in kraj prejemnika« ali v zgornjem delu polja »podpis plačnika«). Če na položnici ni navedene številke pogodbe, bo občan moral sam plačati provizijo.
 
Trenutno v projektu sodelujejo naslednje pravne osebe: Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje, Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje, Festival Velenje, Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, Komunalno podjetje Velenje, Krajevna skupnost Bevče, Krajevna skupnost Pesje, Krajevna skupnost Plešivec, Krajevna skupnost Šentilj, Krajevna skupnost Vinska Gora, Linea SP, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Mestna občina Velenje, Mladinski center Velenje, Naš čas, OŠ Antona Aškerca Velenje, OŠ Gorica Velenje, OŠ Gustava Šiliha Velenje, OŠ Livada Velenje, OŠ Miha Pintarja Toleda Velenje, OŠ Šalek Velenje, Premogovnik Velenje (pripojen PV Invest), PUP - Saubermacher, Šolski center Velenje, Vesta dom in Vrtec Velenje.
 
S strani Finančne uprave Republike Slovenije smo bili obveščeni, da jim sistem ne dovoli novih prilagoditev, zato žal nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča ne bo več možno plačati brez provizije. Bo pa možno brez provizije plačati položnice, ki jih izdaja Mestna občina Velenje za najemnine garaž, najemnine vrtičkov, letovanje, odvoz zapuščenih vozil in kazni.
 
Podjetje ECE, ki sicer ne sodeluje več v projektu, je sporočilo, da je možno njihove položnice brez provizije plačati v poslovalnicah Deželne banke Slovenije, torej tudi v Velenju.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje