Renault predstavi omejeno serijo Megane R.S., ki slavi bogato zgodovino francoskega kompaktnega športnega terenca. Ta zbirateljski model krona sago, ki se je začela leta 2003.

  • Megane R.S. Ultime je zgrajen na osnovi modela Megane R.S. Trophy in ga s svojim edinstvenim videzom in temeljito bogato opremo povzdiguje v nove višave. Megane R.S. in Megane R.S. Trophy bo zamenjal spomladi 2023.
  • Njegova zasnova je edinstvena, vključno z ekskluzivnimi črtami, ki spominjajo na Renaultovo novo vizualno identiteto, in črnimi poudarki, ki poudarjajo njegovo športnost.
  • Serijo 1.976 oštevilčenih avtomobilov (Renault Sport je bil ustanovljen leta 1976) bo podpisal Laurent Hurgon, voznik in razvojni strokovnjak, ki je Meganu R.S. postavljal rekorde na dirkališčih.
  • Megane R.S. Ultime zaokrožuje zgodovino Renault Sporta, ki je polna dirkaških trofej in legendarnih modelov.
  • Javno bo debitiral 13. januarja 2023 na avtomobilskem salonu v Tokiu, v državi, ki ima po ocenah 10.000 ljubiteljev športnih modelov te znamke.

POSEBEN IN ŠE BOLJ ŠPORTEN DIZAJNEkskluzivna zasnova modela Megane R.S. Ultime vključuje vizualne značilnosti Renault Sport, vključno z dvojnim diamantom in posebno grafiko, ki jo je navdihnil novi Renaultov logotip. Črte so na strehi in pokrovu motorja (razen pri avtomobilih z opcijskim strešnim oknom), zadnjem odbijaču, vratih in blatnikih. So mat črne barve, da se uskladijo s štirimi razpoložljivimi barvami karoserije: črne črte Star Black (ki so na voljo serijsko) se elegantno zlijejo z okoljem, bela Pearl White ima presenetljiv vizualni učinek, rumena Sirius Yellow vrača ikonične barve Renault Sport, oranžna Tonic Orange pa ustvarja močan kontrast. Leto 1976, ko je bil Renault Sport ustanovljen, je diskretno zapisano na desni strani črte.

Karoserija Megane R.S. Ultime ima 60 mm širše sprednje in 45 mm širše zadnje blatnike, stranske zračnike, žaromete R.S. Vision, osrednji izpuh, anteno v obliki plavuti morskega psa, spojler in zadnji difuzor. Številni detajli te omejene serije so zdaj črni: logotipi, kljuke vrat, okenski okvirji, platišča (celo pokrovi matic), pokrovi blatnikov, zadnji difuzor in rezilo formule 1 na sprednjem odbijaču, ki ima sijajni zaključek in monogram Ultime. Učinek gradienta prispeva k živahnemu občutku.

DUH DIRKALIŠČSerijska oprema v notranjosti vključuje vedrne sedeže Recaro z oblazinjenjem iz titanovo črne Alkantare in izvezenim monogramom R.S. Ključnica za prostoročno upravljanje Megane R.S. Ultime zrcali karo vzorec na črtah. Vratni pragovi so ekskluzivni, vsak model pa ima svojo lastno oštevilčeno kovinsko ploščico v bližini upravljalnika menjalnika na dnu konzole. Podpisal jo je Laurent Hurgon, voznik in razvojni strokovnjak, ki je na Meganu R.S. delal vso njegovo kariero in je trenutno lastnik rekordov Nürburgringa, Suzuke in Spa-Francorchampsa.

POPOLNI PAKETNeprekosljiva serijska oprema Megane R.S. Ultime vključuje številne posebnosti Megane R.S. in Megane R.S. Trophy: 9,3-palčni navigacijski zaslon s sistemom Bose Hi-Fi, 10-palčni digitalni prikazovalnik, telemetrijo R.S. Monitor na vozilu, prilagodljivi tempomat in pomoč pri manevriranju 360°. Seznam dodatne opreme je omejen na head-up zaslon (samo levosučni pogon), strešno okno (samo levosučni pogon) in po meri oblikovano pokrivalo, ki bo navdušilo ljubitelje, ki so izbrali ta kvintesenčni zbirateljski avtomobil.

VSE VISOKO ZMOGLJIVE SPECIFIKACIJE MEGANE R.S. TROPHYTo omejeno serijo, ki temelji na modelu Megane R.S. Trophy, poganja 4-valjni turbo motor s 300 KM in 420 Nm, z menjalnikom EDC (za Evropo) in mehanskim diferencialom Torsen, ki avtomobil požene z mesta do 100 km/h v samo 5,7 sekunde. Opremljen je s polpnevmatikami Bridgestone Potenza S007, razvitimi za Megane R.S. Trophy R, ki so združene z 19-palčnimi platišči Fuji Light in dvolitrskimi zavorami Brembo z rdečimi zavornimi čeljusti. Prednja os z neodvisnimi čepi, znižano podvozje Cup, hidravlični kompresijski omejevalniki in sistem štirikolesnega krmiljenja 4CONTROL prispevajo k vrhunski izkušnji vožnje s športnim avtomobilom - na dirkališčih in povsod drugje.


VIR: Mediaspeed